Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες:  1 ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.

Υλικά

  • 250 γραμμ. μπισκότα θρυμματισμένα (χρησιμοποίησα πτι-μπερ με κακάο)
  • 200 γραμμ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
  • 150 γραμμ. καρύδα τριμμένη
  • 250 γραμμ. ξηρούς καρπούς, χοντροκομμένους (χρησιμοποίησα φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα)
  • 300 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 200 γραμμ. καραμέλα σε σταγόνες
  • 790 γραμμ. (2 συσκευασίες) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και τα απλώνουμε στο πυρέξ.
  3. Από πάνω πασπαλίζουμε την τριμμένη καρύδα.
  4. Απλώνουμε διαδοχικά τα ¾ της ποσότητας από τους ξηρούς καρπούς, την κουβερτούρα και την καραμέλα.
  5. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και περιμένουμε 1′ να απορροφηθεί.
  6. Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη ποσότητα από την κουβερτούρα και την καραμέλα.
  7. Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε το γλυκό για 35′, μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει η περιφέρεια του.
  8. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ).
  9. Για να σερβίρουμε, κόβουμε το γλυκό σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Σημειώσεις
Η αρχική ιδέα εδώ.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *