Καλτσόνε Banoffee με σοκολάτα & μπισκότο με αφράτη ζύμη για πίτσα, από τον ΚΑΝΑΚΙ και το kanaki.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα ξεχωριστό Καλτσόνε Banoffee με Σοκολάτα & Μπισκότο με αφράτη Ζύμη για Πίτσα ΚΑΝΑΚΙ που θα τους ξετρελάνει όλους!

Καλτσόνε Banoffee με Σοκολάτα & Μπισκότο με αφράτη Ζύμη για Πί…

Τι γλυκό θα φτιάξουμε σήμερα;; Ένα ξεχωριστό Καλτσόνε Banoffee με Σοκολάτα & Μπισκότο με αφράτη Ζύμη για Πίτσα ΚΑΝΑΚΙ που θα τους ξετρελάνει όλους! Δείτε εδώ την συνταγή: ΥΛΙΚΑ (για 1 Καλτσόνε)Για το calzone:1 Ζύμη για Πίτσα ΚΑΝΑΚΙ3κ.σ καραμέλα γάλακτος (περίπου) 1-1/2 μπανάνα (ανάλογα το μέγεθος), κομμένη σε φέτες και περασμένες με χυμό λίγο λεμόνι100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη3κ.σ μπισκότο τύπου πτι-μπερ σε σκόνη1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 2κ.σ γάλα3κ.σ αμύγδαλο φιλέΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΓια το calzone:Ανοίγουμε το φύλλο της πίτσας σε ένα ταψί μαζί με τη λαδόκολλα του, αλείφουμε την μισή επιφάνεια της ζύμης με την καραμέλα, πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα, το μπισκότο, στρώνουμε ομοιόμορφα τις μπανάνες και κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο.Πιέζουμε με τα χέρια μας τις άκρες για να κλείσει καλά και κάνουμε «τσιμπιές», έτσι ώστε να της φτιάξουμε ένα όμορφο τελείωμα.Αλείφουμε με το μείγμα του αυγού, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η πίτσα και να πάρει χρώμα.Αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.ΠαρατήρησηΤην καραμέλα γάλακτος την αγοράζουμε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ ή μπορούμε να αγοράσουμε ζαχαρούχο γάλα και να το βράσουμε μέσα σε νερό, με την κονσέρβα, χωρίς το χαρτί για 1 ½ -2 ώρες.Επίσης μπορούμε να βρούμε καραμελωμένο γάλα έτοιμο σε συγκεκριμένα καταστήματα (παντοπωλεία) στην Αθήνα.https://youtu.be/dtxac5g7pgE

Posted by ΚΑΝΑΚΙ on Thursday, October 12, 2017

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 Καλτσόνε)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το calzone:
1 Ζύμη για Πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
3κ.σ καραμέλα γάλακτος (περίπου)
1-1/2 μπανάνα (ανάλογα το μέγεθος), κομμένη σε φέτες και περασμένες με χυμό λίγο λεμόνι
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3κ.σ μπισκότο τύπου πτι-μπερ σε σκόνη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 2κ.σ γάλα
3κ.σ αμύγδαλο φιλέ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το calzone:
Ανοίγουμε το φύλλο της πίτσας σε ένα ταψί μαζί με τη λαδόκολλα του, αλείφουμε την μισή επιφάνεια της ζύμης με την καραμέλα, πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα, το μπισκότο, στρώνουμε ομοιόμορφα τις μπανάνες και κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο.
Πιέζουμε με τα χέρια μας τις άκρες για να κλείσει καλά και κάνουμε «τσιμπιές», έτσι ώστε να της φτιάξουμε ένα όμορφο τελείωμα.
Αλείφουμε με το μείγμα του αυγού, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η πίτσα και να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Παρατήρηση
Την καραμέλα γάλακτος την αγοράζουμε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ ή μπορούμε να αγοράσουμε ζαχαρούχο γάλα και να το βράσουμε μέσα σε νερό, με την κονσέρβα, χωρίς το χαρτί για 1 ½ -2 ώρες.
Επίσης μπορούμε να βρούμε καραμελωμένο γάλα έτοιμο σε συγκεκριμένα καταστήματα (παντοπωλεία) στην Αθήνα.
https://youtu.be/dtxac5g7pgE

https://www.facebook.com/pockeeApp/posts/1967361730145553?notif_id=1508232885733989&notif_t=notify_me_page

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *