Κεϊκ κακάο με γέμιση φράουλα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά για το κέικ

1 1/2 φλ. αλεύρι (κόκκινη συσκευασία – που φουσκώνει μόνο του)
1 1/4 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
1/2 φλ. κακάο
1 1/4 κουταλάκι κοφτό σόδα σκόνη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 φλ. φρέσκο γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (προσοχή ΟΧΙ μπαλσάμικο)
2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στο φλυτζάνι με το γάλα προσθέτω την κουταλιά της σούπας ξύδι, ανακατεύω γρήγορα και το ρίχνω στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάω στο μίξερ να ομογενοποιηθούν.
Βάζω το γλυκό μας σε φόρμα κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40 με 50 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το κόβουμε οριζόντια σε δυο κομμάτια.

Για τη γέμιση

6-8 φρέσκες φράουλες
1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

Κόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με το τυρί και τη μαρμελάδα. Τέλος, απλώνουμε στο πάνω μέρος του ενός κομματιού κέικ το μείγμα ενώ στη συνέχεια «κολλάμε» το δεύτερο κέικ από πάνω.

Για το γλάσο

100 gr κουβερτούρα με γεύση φράουλα
60 ml γάλα συμπηκνωμένο
12 – 16 φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα

Αφήνουμε το γάλα να πάρει βράσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει και τότε αρχίζουμε να απλώνουμε πάνω στο κέικ στο πάνω μέρος αλλά και στα πλαϊνά. Διακοσμούμε με φράουλες και με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία <3

 https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1132430413458609/3082972651737699/?type=3&theater



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *