Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υπέροχα, και πραγματικά μοναδικά σοκολατάκια μαρασκίνο. Με κουβερτούρα γάλακτος, φουντούκια, σιρόπι από μαρασκίνο, μοσχοκάρυδο, και στο κέντρο ένα ολόκληρο μαρασκίνο!! Απίστευτα καταπληκτικά και εντυπωσιακά!! Με απλά υλικά, και εύκολα στην παρασκευή τους, ώστε να μπορέσετε να τα φτιάξετε όλοι.

Υλικά για 35 σοκολατάκια περίπου

Για το μίγμα σοκολατάκι:
130 γρμ. μπισκότα τύπου digestive, ή κάποια άλλα τις αρεσκείας σας
70 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση σοκολάτας
200 γρμ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη
50 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
50 γρμ. βούτυρο σκληρό, όχι soft
60 γρμ. φουντούκια ψιλοαλσμένα καλά στο μούλτι
50 γρμ. σιρόπι από τα μαρασκίνο
25 γρμ. μέλι
15 γρμ. κακάο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμένο

Για την γέμιση:
35 κερασάκια μαρασκίνο με ποδαράκι, (κοτσάνι) διαλέγουμε κατά προτίμηση μικρού μεγέθους

Για την επικάλυψη:
300 γρμ. κουβερτούρα 55% – 75% περιεκτικότητα σε κακάο, τεμαχισμένη
100 γρμ. κουβερτούρα πραλίνας φουντουκιού, τεμαχισμένη
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο, ή σπορέλαιο

Εκτέλεση:

  1. Βγάζουμε τα μαρασκίνο από το σιρόπι τους, και τα αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν.
  2. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ή σε παγοθήκες, και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ή καλύτερα από βραδύς για να παγώσουν καλά.
  3. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε τα φουντούκια, το κακάο κοσκινισμένο, το μοσχοκάρυδο, και το σιρόπι από τα μαρασκίνο. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Λιώνουμε τις σοκολάτες με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ή στα μικροκύματα, και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά, και την αδειάζουμε μέσα στο μίγμα μπισκότου.
  5. Φοράμε το γαντάκι μας, και τα ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά να ενσωματωθούν.
  6. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης στην παλάμη μας, και την ανοίγουμε σε πλακέ στρογγυλό σχήμα, με τέτοιο τρόπο, ώστε κλείνουμε κάπως την χούφτα μας, σχηματίζοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο.
  7. Τοποθετούμε στο κέντρο ένα μαρασκίνο όρθιο με το ποδαράκι προς τα επάνω, και τυλίγουμε την ζύμη γύρω του προσεχτικά με τα δάχτυλα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μπαλάκι, με το ποδαράκι να εξέχει. (Βγάζουμε λίγα-λίγα μαρασκίνο από την κατάψυξη, για να μην μας ξεπαγώνουν).
  8. Τοποθετούμε όλα τα σοκολατάκια σε πιατέλα, και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Ολοκλήρωση:

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και απαλά με μια μαρίζ να γυαλίσει, και να πέσει η θερμοκρασία στους 35-40 βαθμούς. Την κρατάμε συνεχώς σε αυτή την θερμοκρασία.
  2. Πιάνουμε ένα-ένα σοκολατάκι από το ποδαράκι του μαρασκίνο, και το βουτάμε γρήγορα στη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Στραγγίζουμε λίγο, και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσει, και να σφίξει η σοκολάτα πολύ καλά. (Θέλουμε γρήγορες κινήσεις, για να μην μας κρυώνει η σοκολάτα. Αν δούμε ότι έχει πήξει, την αφήνουμε λίγο να ανέβει η θερμοκρασία.

Tips:
1. Τα ποδαράκια στα μαρασκίνο τα θέλουμε γιατί είναι αρκετά πιο εντυπωσιακό, αλλά και για να πιάνουμε το σοκολατάκι από το ποδαράκι, και να το τρώμε. «Το σοκολατάκι, όχι το ποδαράκι» 🙂
2. Μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε άλλο μπισκότο σας αρέσει. Δημητριακών, ολικής αλέσεως, κ.λ.π. όχι όμως με κάποιο έντονο άρωμα, διότι θα χαλάσει το άρωμα και τη γεύση που έχω δώσει στη συνταγή.
3. Αφού προσθέσουμε την κουβερτούρα στο μίγμα, πλάθουμε κατευθείαν τα σοκολατάκια όσο κρατάει ζεστό το μίγμα, διότι αν κρυώσει, δεν θα πλάθεται εύκολα. Σε περίπτωση που παγώσει, και μας τρίβει, την τυλίγουμε σε μεμβράνη, και την ζεσταίνουμε προσεχτικά για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, σε μέτρια θερμοκρασία, και κατόπιν την μαλάζουμε λίγο με το χέρι.
4. Μην αγχωθείτε στα δυο τρία πρώτα σοκολατάκια που θα φτιάξετε άμα δεν σας βγαίνουν καλά. Μετά θα πάρετε το κολάι, και θα είναι πανεύκολα.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *