” Σοκολατένια Φραουλόπιτα “, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος,να μην αγαπάει τις φράουλες.
Όπως και να τις φτιάξεις θα γίνουν τέλειες,μαρμελάδα φράουλα αγαπημένη.

Γέμισε το σπίτι σοκολατοφραουλένιες μυρωδιές,νομίζω οι φωτογραφίες μιλάνε.
Με ελάχιστα υλικά και μόνο τρία φύλλα,έχετε την τέλεια καλοκαιρινή πίτα.
Φτιάξτε την με όποιο φρούτο σας αρέσει,εδώ πρωταγωνιστεί η Φράουλα.
Πάμε να φτιάξουμε παρέα την Σοκολατοφραουλόπιτα μου,ελάτε στην κουζίνα μου.

Υλικά για την ζύμη 1/2 δόση εδώ
λίγο λάδι και ελάχιστο βoύτυρο,για τα φύλλα.

Υλικά για την σοκολατένια κρέμα
250 γρ γάλα-30 γρ ζάχαρη-1 κρόκο-60 γρ κουβερτούρα
30 γρ κόρν φλάουρ-πρέζα αλάτι-πρέζα κανέλα-3 κ.σ κακάο
2 κ.σ γιαούρτι-20 γρ βούτυρο-1 κ.γ υγρή βανίλια
Φράουλες
2-3 κούπες φράουλες-2 κ.σ ζάχαρη-1 κ.σ αλεύρι-1 κ.σ κορν φλάοουρ.

Οδηγίες
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα,για να είναι παγωμένη όχι ζεστή.
Αν θέλετε μπορείτε να την φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα-ζάχαρη-κρόκο-κόρν φλάουρ-αλάτι,
κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πήξει.Προσθέτουμε την κουβερτούρα,
και το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει και να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά,και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Την σκεπάζουμε πολύ καλά με μεμβράνη,να ακουμπάει την κρέμα.
Την βάζουμε στο ψυγείο,έτσι σφίγγει καλύτερα και η κρέμα.
Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα προσθέτουμε το γιαούρτι,και ανακατεύουμε.
Κάνουμε την ζύμη όπως εδώ και την χωρίζουμε στα τρία.
Τις φράουλες τις κόβουμε στην μέση,και προσθέτουμε ζάχαρη-αλεύρι-κόρν φλάουρ.
Απλά τις ανακατεύουμε να ενωθούν καλά,και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς,και λαδώνουμε το ταψί.

 

 

Βάζουμε ένα φύλλο κάτω λίγο λάδι,την μισή σοκολάτα και τις μισές φράουλες.
Το πρώτο φύλλο προεξέχει από τα πλαϊνά,και το δεύτερο μέσα σουρωτό.
Βάζουμε λίγο λάδι,την επόμενη σοκολάτα και τις υπόλοιπες φράουλες.
Γύρω γύρω λίγο βούτυρο,και γυρνάμε τις άκρες μέσα ότι προεξέχει.

Κλείνουμε με το τρίτο φύλλο την πίτα,που μπαίνει σουρωτό σαν καπάκι.
Κόβουμε λίγο πάνω το φύλλο,απλά να βγαίνει ο ατμός και να γίνει τραγανή η πίτα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνουμε την πίτα περίπου 40 λεπτά,ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε,αν αντέξετε βέβαια.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη,φράουλες σοκολάτα ότι σας αρέσει.

 

μυστικά
μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη την πίτα,πριν το ψήσιμο.
μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη σας μαρμελάδα,αντί για φρούτα.
αν θέλετε προσθέστε στην σοκολάτα 2 κ.σ μαρμελάδα,φράουλας.
μπορείτε να βάλετε πιο πολύ ζάχαρη,εγώ την έφτιαξα όπως αρέσει σε εμένα.
να βάλετε περισσότερες φράουλες η λιγότερες,ανάλογα το πόσο σας αρέσουν
μπορείτε να βάλετε περισσότερη κουβερτούρα η μόνο κουβερτούρα.
περισσότερο η λιγότερο κακάο η μόνο κακάο,χωρίς κουβερτούρα.
αν θέλετε λιώνετε κουβερτούρα και την περιχύνετε,η σάλτσα σοκολάτας.

 

 

“Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner ”
” Είναι έμπνευση μου για τα δυο λατρεμένα μου,που γιόρταζαν ”

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html#more



 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *