Creta Carob

Ακόμη κι αυτοί που δεν αγαπούν το χαλβά του μπακάλη, θα λιώσουν με τη βελούδινη υφή της μους που λατρεύει το άρωμα του πορτοκαλιού.

Υλικά

500 γρ. χαλβά του μπακάλη με γεύση σοκολάτα

4 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. κακάο

χυμό από μισό πορτοκάλι

500 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά

Για τη διακόσμηση

σπασμένο παστέλι

τριμμένα μπισκότα κανέλας

γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, σπάμε εντελώς με πιρούνι το χαλβά και τον ανακατεύουμε με το ταχίνι, το χυμό πορτοκάλι και το κακάο.

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ-χτυπιέται καλύτερα όταν είναι κρύα από το ψυγείο.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγύ στο μείγμα του χαλβά.

Μπορούμε να βάλουμε τη μους σε φόρμα, να την κρυώσουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και να τη σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της ή να τη βάλουμε σε ποτήρια, σε στρώσεις εναλλάξ, μους, παστέλι, μους, γλυκό του κουταλιού.

http://www.pirouni.gr/2014/11/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B9/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *