Σοκολατένιο γλυκό με βατόμουρα από την Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για τη βάση :
1 ¾ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3/4 του φλιτζανιού σκόνη κακάο 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
225 γρ. βούτυρο, κρύο και κομμένο σε μικρούς κύβους
Για την κρέμα:
2 μεγάλα αυγά
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
175 γρ. γιαούρτι
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια μούρα
Για το γαρνίρισμα:
Φρέσκα μούρα (όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα σμέουρα, και τα βατόμουρα)
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε τα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ρίξτε το βούτυρο στο μπολ και συνεχίστε να ανακατεύετε. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας ρίξτε τα 3/4 μέσα σε ένα ορθογώνιο ταψί και πατήστε το κάτω μέρος του. Κρατήστε το ¼ για αργότερα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήστε για 15 λεπτά.
Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλεύρι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίξτε τα μούρα και ανακατέψτε το μείγμα σας.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας ρίξτε το πάνω από την κρούστα που έχετε φτιάξει και από πάνω ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα από την ζύμη της βάσης σας και ψήστε για μια ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς και διακοσμήστε με τα βατόμουρα και πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες με λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με βατόμουρα!
Για τη βάση : 
1 ¾ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 
3/4 του φλιτζανιού σκόνη κακάο 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
225 γρ. βούτυρο, κρύο και κομμένο σε μικρούς κύβους 
Για την κρέμα: 
2 μεγάλα αυγά 
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη 
175 γρ. γιαούρτι 
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού 
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
2 φλιτζάνια μούρα 
Για το γαρνίρισμα: 
Φρέσκα μούρα (όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα σμέουρα, και τα βατόμουρα) 
Άχνη ζάχαρη 
Εκτέλεση 
Για τη βάση: 
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε τα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ρίξτε το βούτυρο στο μπολ και συνεχίστε να ανακατεύετε. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας ρίξτε τα 3/4 μέσα σε ένα ορθογώνιο ταψί και πατήστε το κάτω μέρος του.  Κρατήστε το ¼ για αργότερα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήστε για 15 λεπτά.
Για την κρέμα: 
Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλεύρι, τον  χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίξτε τα μούρα και ανακατέψτε το μείγμα σας.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας ρίξτε το πάνω από την κρούστα που έχετε φτιάξει και από πάνω ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα από την ζύμη της βάσης σας και ψήστε για μια ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς και διακοσμήστε με τα βατόμουρα και πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *