Creta Carob

Υλικά

  • Γάλα 6 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Ζάχαρη 10 κοφτές κουταλιές σούπας
  • Κακάο 3 κουταλιές σούπας
  • Άνθος αραβοσίτου σοκολάτα 2 φακελάκια
  • Ζελέ πορτοκάλι 2 φακελάκια
  • Πτι μπερ 2 πακέτα

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 5 φλιτζάνια γάλα, το κακάο και την ζάχαρη. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και το υπόλοιπο γάλα και με το σύρμα τα λιώνουμε καλά. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας έρθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα του μπολ κι ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει και σβολιάσει. Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά. Στρώνουμε 2 σειρές μπισκότα σε ένα παραλληλόγραμμο τάπερ ή πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε για περίπου 60 λεπτά. Φτιάχνουμε το ζελέ με βάση της οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Πολύ προσεκτικά με μια κουτάλα αδειάζουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα σοκολάτας.Το βάζουμε ξανά στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να σφίξει το ζελέ.

 

 

http://www.chefoulis.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%AD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B9/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *