Τάρτα με καρπούζι απο το cookoo.gr!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, η τάρτα με καρπούζι υπάρχει!

 

Σιγουρέψου ότι έχεις:
½ κιλό καρπούζι κομμένο σε λεπτές φέτες ή μέτριους κύβους από την καρδιά του
Για τη βάση:
200 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
100 γρ. τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
6 κουταλιές ελάχιστα λιωμένο Flora Soft με βούτυρο
Για την κρέμα:
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
280 γρ. λευκή σοκολάτα
1 Alsa Βανιλέτα
Ελάχιστο ξύσμα από μοσχολέμονο
4 ψιλές φέτες μοσχολέμονου
¼ φλιτζανιού τσαγιού νερό
Για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι τσαγιού σναπς φράουλας
4 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ξεκινάμε!
1Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη βάση τις τάρτας και στρώσε με αυτά μια στρογγυλή φόρμα αλειμμένη με Flora Soft με βούτυρο.
2Πάρε ένα τηγάνι και ρίξε μέσα το μέλι, το σναπς φράουλας, τις φετούλες μοσχολέμονου (λάιμ) και το ¼ του φλιτζανιού νερό ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να προκύψει μια ρευστή σάλτσα.
3Χτύπα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη Βανιλέτα, μέχρι να γίνουν σαντιγί, πρόσθεσε το ξύσμα του μοσχολέμονου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και ρίξε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα.
4Λιώσε τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά άπλωσέ τη πάνω από τη σαντιγί αναμειγνύοντάς την ελαφρώς με την κρέμα με μια σπάτουλα.
5Βάλε την τάρτα με καρπούζι για 20 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να κρυσταλλοποιηθεί η λιωμένη σοκολάτα, κι από πάνω πρόσθεσε τις φέτες ή τους κύβoυς του καρπουζιού και τη σάλτσα από το σναπς φράουλας, που έχεις από πριν ανακατέψει με τη μαρμελάδα.
Καλή όρεξη!

 

 

http://cookoo.gr/γλυκά/τάρτα-με-καρπούζι

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Μία απάντηση στο “Τάρτα με καρπούζι απο το cookoo.gr!!”

  1. Ο/Η sokolata λέει:

    Ευχαριστώ! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *