ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

125 γρ μαργαρίνη η βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ ζάχαρη άχνη

1 αυγό

1 βανίλια

μισό κουταλάκι αλάτι

μισό κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη κοσκινισμένο

350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( περίπου)

Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με την άχνη.

Ρίχνετε την βανίλια και το αυγό.

Αλλάζετε το εξάρτημα του μίξερ με τον γάντζο.

(Μπορείτε σε αυτό το σημείο να ζυμώσετε με το χέρι).

Ρίχνετε σιγά σιγά το μπαίκιν πάουντερ ,το αλάτι, το κακάο και το αλεύρι.

Η ζύμη είναι μαλακή.

Βουτυρώνετε ένα σκεύος τάρτας,ανοίγετε την ζύμη

σε αλευρωμένη επιφάνεια την μεταφέρετε στο σκεύος και την βάζετε στο ψυγείο.

Αφήστε την να σταθεί για 15-20 λεπτά..

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C.

Τρυπήστε την με το πηρούνι και ψήστε την για 10-15 λεπτά περίπου.

Αφήστε την να κρυώσει καλά πριν βάλετε μέσα το μείγμα της σοκολάτας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1 και 1/4 του φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

260 γρ πραλίνα σοκολάτα

1 κουταλιά της σούπας λικέρ κεράσι

1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη

1 αυγό και 1 κρόκο

1 κουταλιά μαργαρίνη

15-20 sour cherries

 

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να φτάσει κοντά στον βρασμό.

Βάλτε σε ένα μπώλ την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια μαζί με το λικέρ

και την μαύρη ζάχαρη.

Ρίξτε την ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω στην σοκολάτα .

Περιμένετε 2-3 λεπτά και μετά ανακατέψτε να διαλυθεί.

Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με το βούτυρο .

Ανακατέψτε ξανά .

Βάλτε το μείγμα τής σοκολάτας μέσα στην τάρτα.

Προσθέστε τα βύσσινα.

Ψήστε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι η σοκολάτα

να αρχίσει να στερεοποιείται.

http://koykoycook.gr/?p=13786

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *