Laurence-galerie de chocolat
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

 Συστατικά

 

Υλικά για την τάρτα

230γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ ζάχαρη άχνη
300γρ αλεύρι
50γρ κακάο ΙΟΝ
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι

 

Υλικά για τη γέμιση

3 αυγά
1 1/2 μπανάνα σε λεπτές διαγώνιες φέτες
150γρ ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100γρ βούτυρο λιωμένο
110 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
50γρ αλεύρι
150γρ Nucrema ΙΟΝ

Αν θέλω μπορώ να προσθέσω και λίγα χονδροκομμένα φουντούκια

 

Nutrition Info

759 Θερμίδες kcal
49 Λιπαρά g
25 Κορεσμένα λιπαρά g
10 Ακόρεστα λιπαρά g
182 Χοληστερόλη mg
282 Νάτριο mg
71 Υδατάνθρακες g
2 Φυτικές ίνες g
26 Σάκχαρα g
11 Πρωτεΐνη g

 

Οδηγίες

1.Εκτέλεση για την τάρτα:

Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο μαζί με τα ξύσματα. Μόλις αφρατέψει καλά προσθέτω την άχνη και έπειτα το αυγό (αφού το έχω χτυπήσει λίγο με το αλάτι).
2.Τέλος προσθέτω το αλεύρι και το κακάο ΙΟΝ. Απλώνω σε μια ταρτιέρα περίπου 1εκ πάχος, και κάνω τρύπες με ένα πιρούνι.
3.Ψήνω στους 170 για 15-18 λεπτά με βάρος (λαδόκολλα πάνω από το ζυμάρι και φασόλια η ρεβίθια), έπειτα αφαιρώ το βάρος και ψήνω άλλο τόσο μέχρι η τάρτα μου να είναι σχεδόν έτοιμη.

4.Εκτέλεση για τη γέμιση:

Χτυπάω με το σύρμα(η στο μίξερ)τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα να αφρατέψουν καλά. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο στην σοκολάτα και ομογενοποιώ.
5.Τέλος τα κάνω ένα με το μείγμα των αυγών και προσθέτω το αλεύρι. Τοποθετώ τις φέτες μπανάνας στην βάση της τάρτας, ρίχνω την γέμιση και ξανά τις υπόλοιπες μπανάνες.
6.Με ένα πιρούνι σκορπίζω την πραλίνα στην τάρτα να πάει παντού και να κάνει »γραμμές». Ψήνω για 8-9λεπτά στους 190 βαθμούς. Η γέμιση μας θέλουμε στο κέντρο να είναι λίγο υγρή σαν σουφλέ.

Μερίδες : 8
Έτοιμο σε : 45 Λεπτά

 

Σχετικά με το Σεφ

Μίκα Παντελάκη

Μίκα Παντελάκη

Η Μίκα Παντελάκη γεννήθηκε το 1994 και είναι απόφοιτη της Σχολής Μαγειρικής Etoile. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από γνωστούς Έλληνες Σεφ Ζαχαροπλάστες και Μάγειρες. Έχει δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας …

Περισσότερα για τον σεφ…

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *