Λικέρ με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Για να φτιάξουμε το λικέρ με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
Κουβερτούρα ΙΟΝ
Κακάο ΙΟΝ
Ρούμι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συστατικά
100 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ νερό
75 γρ ζάχαρη άχνη
60 γρ κακάο ΙΟΝ
50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
125 γρ άσπρο ρούμι (της αρεσκείας μας)
Θα χρειαστούμε επιπλέον: τηγάνι, μαρίζ, μπολ, σύρμα.
Οδηγίες
1.Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το νερό, την ζάχαρη άχνη και το κακάο ΙΟΝ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
2.Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να βράσει το μίγμα.
3.Άμεσα αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
4.Ρίχνουμε το μίγμα σε μπολ και προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
5.Τοποθετούμε σε μπουκάλι και το κλείνουμε πολύ καλά.
6.Το αφήνουμε σε δροσερό περιβάλλον και κάθε φορά πριν το σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε ενεργητικά 4 – 5 φορές.
7.Το λικέρ διατηρεί τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά μέχρι και 20 ημέρες από την ημέρα που παρασκευάστηκε.
Μερίδες : 16
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο με την ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο ecole ferrandi (Γαλλία-Παρίσι), επίσης στην ειδικότητα του τεχνίτη …
Αφήστε μια απάντηση