Λικέρ Βερίκοκο, από τη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!







Υλικά
1 1/2 lit τσιπουρο
150 κουκουτσια απο βερίκοκο
4 φλ.τσ. νερο
3 φλ.τσ. ζαχαρη
Εκτέλεση
Πλενουμε τα κουκουτσια και μαζι με το τσιπουρο τα βαζουμε σε ενα βαζο με μεγαλο στομιο που να κλεινει αεροστεγως .
Τα αφηνουμε σε ενα σημειο που να το βλεπει ο ηλιος οσο γινεται περισσοτερο για 40 μερες .Κουναμε το βαζο καθε τοσο.
Μετα απο 40 μερες το τσιπουρο εχει παρει ενα σκουρο πορτοκαλι χρωμα ,βραζουμε τη ζαχαρη με το νερο μεχρι να εχουμε ενα σιροπι ,το αφηνουμε να κρυωσει .Σουρωνουμε το τσιπουρο απο το βαζο και το ανακατευουμε με το σιροπι,το λικερ μας ειναι ετοιμο .
καλη επιτυχια <3






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Λικέρ με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Λικέρ κεράσι, από την Αργυρώ μας!
Mojito με ρόδι, από το koolnews.gr!
Mastic Mojito by VIAP-MENTEL!
Cocktail Mojito με ρούμι από καρύδα ( coconut rum), από το mysoda.gr!
Φτιάχνουμε κλασικό Mojito, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση