Αφράτος κορμός με μαρμελάδα από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)

100 γρ λευκή ζάχαρη

50 γρ καστανή ζάχαρη

50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

3 βανίλιες 

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160-170 c.

Αλείψτε με  βούτυρο ένα ταψί (39χ46).

Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα. 

Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα και προσθέστε την καστανή ζάχαρη(50γρ).

Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους, την λευκή  ζάχαρη(100 γρ) και τις βανιλέτες.

να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή..

Προσθέστε  το αλεύρι.

Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .

Ανακατεύετε απαλά από κάτω προς τα πάνω ..

Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..

Βάλτε το μείγμα στο ταψί .

Στρώστε το μείγμα με μια σπάτουλα .

Ψήστε  για 15- 20 λεπτά περίπου.

Αναποδογυρίστε το αφού ψηθεί σε μια πετσέτα που έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.

Αρχίστε να τυλίγετε  το παντεσπάνι σας ταυτόχρονα  με την πετσέτα απέξω…

Αφήστε το να κρυώσει καλά.

korm1

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 βάζο μαρμελάδα φράουλα,κεράσι η ότι άλλη μαρμελάδα θέλετε (300 γρ).

Ξετυλίξτε το παντεσπάνι από την πετσέτα..

Κόψτε με κοφτερό μαχαίρι τις άκρες  κατά μήκος από το παντεσπάνι..

Αλείψτε την μαρμελάδα .Εμείς βάλαμε μαρμελάδα βύσσινο.

Τυλίξτε ξανά αλλά από την αντίθετη μεριά .

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη..

Για  το πρωινό, για τον καφέ, για το τσάι…

korm3

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
 korm1 korm2

http://koykoycook.gr/?p=20741

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *