Γλυκό ψυγείου με ρυζόγαλο από την Georgia και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου με βάση το ρυζόγαλο.  Συνοδεύεται με φράουλες.

Συστατικά
  • 1 λιτρο γαλα
  • μια φλιτζανα  Ρυζι  για ρυζογαλο
  • 1 κροκο απο αυγο
  • ζαχαρη 50 γρ (αν θελετε και παραπανω)
  • μισο φασολι απο βανιλια ή  φακελακι
  • 2 κουταλιες βανιλια (κρέμα βανιλια που την βραζουμε )
  • 500 γρ  Φραουλα

Για τα μπισκοτα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 16 μπισκοτα σαβαγιαρ
  •  1 φλιτζανα γαλα με εσπρεσο και μια κουταλια βανιλια σιροπι
  • λιγη κανελα
Οδηγίες
  1. Για το ρυζογαλο: Σε μια κατσαρολα προσθετουμε το γαλα, βαζουμε την ζαχαρη και το Ρυζι (το ξεπλενω για λιγο) και ανακατεβουμε παντα και προσεχουμε να μην μας κολλησει.
  2. Οταν το ρυζι ειναι πια βρασμένο, αλλα οχι  λιωμενο,  ανακατευω με λιγο γαλα την Κρεμα βανιλιας και το ριχνω μεσα στο ρυζογαλο. Ριχνω και τον κορκο απο το αυγο  και συνεχιζω να ανακατευω για καμποση ωρα .  Αν δεν εχει σφιξει, βαλτε  ακομα λιγο (κρέμα βανιλια που την βραζουμε).    Το βαζουμε στην ακρη να κρυωσει για λιγο.
  3. Πλενουνε τις  φραουλες  και τις  αφηνουμε να στραγγίξουν, τις  κοβουμε σε μικρα κομματια και τις βαζουμε μεσα μια  κουταλια αχνη, τις  ανακατευουμε καλα να τραβηξουν την ζαχαρη.
  4.  Για τα σαβαγιαρ:  Ενα ποτηρι γαλα,ζεστο. Κανουμε ενα εσπρεσο, (αν δεν εχουμε κανουμε με το Νες καφε ενα), το βαζουμε μεσα στο γαλα , προσθετουμε το σιροπι και τα ανακατευ ουμε μαζί με την κανέλα.
  5. Βουταμε τα σαβαγιαρ και τα βαζουμε σε μια βαθια γυαλινη φορμα μεγεθος 20 περίπου.
  6. Βαζουμε το μισο Ρυζογαλο επανω και βαζουμε την στρωση απο τη φραουλα και απο πανω το υπολοιπο Ρυζογαλο.
  7. Βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει. Οταν το βγαλουμε το πασπαλι ζουμε με την κανελα και λιγη ζαχαρη .
  8. Για γαρνιτουρα  κοβουμε στην μεση τις φραουλες, τις  βαζουμε επανω οπως θελουμε  και τις περιχυνουμε με σιρόπι από Φραουλα η Κερασι η και διαφορα αλλα για παγωτο.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γεωργία πολύ ωραίο το διαφορετικό σου ρυζόγαλο!!!Μπράβο!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μμμμ!!! Τέλειο !!!!!!!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *