Καλοκαιρινή τούρτα με γιαούρτι, από το sintayes.gr!
Μια εύκολη συνταγή για μια ανάλαφρη καλοκαιρινή τουρτίτσα με γιαούρτι.Νόστιμο, δροσερό γλύκισμα ψυγείου για επιδόρπιο και όχι μόνο.
Χρόνος: 30 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Για την κρέμα:
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 βανίλια
- 2 μεγάλα φύλλα (10 γραμμ.ή 5 μικρά των 2 γραμμ. το καθένα) ζελατίνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Για το γαρνίρισμα:
- 1 φλ. ψιλοκομμένο περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας
Εκτέλεση συνταγής
- Θρυμματίζουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα “ψιχουλιάζουμε”.
- Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 10΄ και τo αφήνουμε να κρυώσει.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15΄.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί [παχύρρευστη μορφή]. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄.
- Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1΄). Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές. Τέλος τις προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Αδειάζουμε την κρέμα στο κρύο πλέον μπισκότο.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3΄ να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού.
https://www.sintayes.gr/syntages/kalokerini-tourta-giaourti/
Αφήστε μια απάντηση