Κέικ με ζελέ φράουλα, από την Luise και το Radicio.com!

Ένα υπέροχο, ανοιξιάτικο κέικ, αφράτο, «σιροπιασμένο» με ζελέ φράουλας, που δημιουργεί υπέροχα «νερά» μέσα στο κέικ. Η σαντιγί στην επιφάνειά του, το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό. Από το radicio.com

12 μερίδες

Υλικά για το κέικ:

Αλεύρι: 2 και 1/4 κούπες (310 gr.)

Μπέικιν πάουντερ: 4 κουταλάκια τσαγιού

Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού

Γάλα: 1 κούπα

Αυγά: 6 μεγάλα, μόνο το ασπράδι

Εκχύλισμα βανίλιας: 2 κουταλάκια τσαγιού

Βούτυρο: 12 κουταλιές (170 γρ.), σε θερμοκρασία δωματίου

Ζάχαρη: 1 και 3/4 κούπας ( 370 γρ.)

Υλικά για το ζελέ:

Φράουλες: 3 κούπες, χοντροκομμένες

Νερό: 1/2 κούπα

Ζάχαρη: 2 κουταλιές

Χυμό πορτοκαλιού: 2 κουταλιές σούπας

Σκόνη ζελατίνης: 2 κουταλιές σούπας

Υλικά για την επικάλυψη:

Κρέμα γάλακτος: 2 κούπες (πολύ κρύα, από το ψυγείο)

Ζάχαρη άχνη: 4 κουταλιές σούπας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου.

Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί, 32 Χ 22 εκ. περίπου και το στρώνετε με λαδόχαρτο. Βουτυρώνετε το λαδόχαρτο και το αλευρώνετε.

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάτε μαζί το γάλα, τα ασπράδια και τη βανίλια.

Σε μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι, εναλλάξ με το μείγμα του γάλατος, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι.

Αδειάζετε τη ζύμη στο ταψί που ετοιμάσατε και το ψήνετε για 35 περίπου λεπτά (μπήγετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο).

Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 1 ώρα).

Για το ζελέ, βάζετε τις φράουλες, το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, 10 περίπου λεπτά.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και περνάτε το μείγμα από σουρωτήρι. Στο σιρόπι που μαζέψατε, διαλύετε τη ζελατίνη. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 30 περίπου λεπτά.

Κάνετε με ξυλάκι τρύπες σε ομοιόμορφες αποστάσεις στο κέικ (οι τρύπες πρέπει να φτάνουν μέχρι τον πάτο – κάνετε 40 – 50 τρύπες). Ρίχνετε ομοιόμορφα το ζελέ πάνω από τις τρύπες. Σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και φυλάτε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ, τουλάχιστον 3 ώρες.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε σαντιγί. Την απλώνετε με σπάτουλα πάνω από το κέικ. Κόβετε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%AD-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *