Κέικ νηστίσιμο με λάδι και μπαχαρικά από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το πόσο νόστιμο είναι αυτό το κέικ δεν περιγράφεται….και το πόσο αρωματικό αλλά και πόσο εύκολο στην κατασκευή του. Βέβαια το ονομάζουμε νηστίσιμο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και υγιεινό και αγνό και ωφέλιμο και καθημερινό και παραδοσιακό και ένα σωρό άλλα… Όπως και να το ονομάσουμε πάντως το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα κεκάκι με δυνατή γεύση και υγρή υφή , τριφτό και απολαυστικό!

keik nistisimo1
Δείτε το :
Υλικά :
250 γρ. κόκκινη φαρίνα
60 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη τριμμένο στο μπλέντερ
170 γρ. ζάχαρη άχνη
160 γρ. λάδι (ελαιόλαδο + ελαφρύ , μισό-μισό)
160 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. κανέλα + λίγο γαρίφαλο+ λίγο μοσχοκάρυδο + λίγο γλυκάνισσο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κ.γλ. σόδα (διαλυμένη μέσα στο χυμό)

 

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε την αμυγδαλόσκονη και την ενώνουμε σε μια λεκάνη με το αλεύρι και το μπέικιν .
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το λάδι , την άχνη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνουν ένας ομοιογενής χιλός. Προσθέτουμε τότε και το χυμό με τη σόδα διαλυμένη μέσα σ’ αυτόν και ανακατεύουμε άλλο λίγο . Τέλος προσθέτουμε και το μίγμα του αλευριού και το ανακατεύουμε απαλά με το χέρι! Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε τετράγωνο ταψάκι 20×20 στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και στα πλάγια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο , στην κάτω σχάρα , για 40-45 λεπτά . (Κάνουμε οπωσδήποτε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού). Προσοχή!!!! Όταν το κέικ είναι έτοιμο , δεν το πειράζουμε , ούτε προσπαθούμε να το ξεφορμάρουμε μέχρι να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί και να τριφτεί όσο είναι ζεστό , καθώς δεν περιέχει αυγά για να “δένει” η ζύμη!
Όταν λοιπόν κρυώσει , το αφαιρούμε από το ταψί μαζί με τη λαδοκολλα , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/keik/1211-keik-nistisimo-me-ladi-kai-mpaxarika

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Κέικ νηστίσιμο με λάδι και μπαχαρικά από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty” !”

  1. Ο/Η EVANGELIA KONTARINES λέει:

    THA ITHELA MIA EROTISI EAN DEN UPARXI FARINA KOKINI POU GRAFETE TI ALO IDOS ALEURI MPOROUME NA METAXIRISTOUME SAS EFXARISTO APO DARIEN CONNECTICUT USA KALO PASXA

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Λυπαμαι γα την καθηστερημενη μου απαντηση, για καποιο λογο δεν μου ηρθε η ειδοποιηση για την ερωτηση σου. Μπορεις να χρησιμποιησεις κανονικο αλευρι για ολες τις χρησεις και να αυξησεις λιγο την ποσοτητα του baking powder σε 1 και μισο κουταλακι. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *