VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Αφράτος, απλός στην παρασκευή και γευστικός, αυτός ο κορμός είναι το ιδανικό γλύκισμα-κέρασμα για ένα κάπως επίσημο κάλεσμα. Υπολογίστε απλώς ότι χρειάζεται 8 – 12 ώρες (όλο το βράδυ δηλαδή) παραμονή στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται εύκολα.

Χρόνος Προετοιμασίας:

40΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 15΄
Χρόνος Αναμονής:

Στο ψυγείο: 8 – 12 ώρες
  • Για 6 – 8 μερίδες
  • Για το παντεσπάνι
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. καθαρισμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, δουλεμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 40 γρ. μαυροκούκκι
  • Για την κρέμα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 50 ml γάλα
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. μαρμελάδα σμέουρο (ή άλλο κόκκινο φρούτο της αρεσκείας σας)

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τα 3/4 της σκόνης φιστικιού (αφήνω την υπόλοιπη κατά μέρος, για τη διακόσμηση) και το μαυροκούκκι. Χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να φτιάξω ενιαίο μείγμα.

Στρώνω με λαδόκολλα ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι και την αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω εκεί το μείγμα και το ψήνω για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αναποδογυρίζω επάνω σε μια λαδόκολλα. Προσεκτικά ξεκολλάω τη λαδόκολλα του ταψιού (που τώρα βρίσκεται στην επιφάνεια του ψημένου παντεσπανιού). Με οδηγό την κάτω λαδόκολλα τυλίγω το ζεστό παντεσπάνι σε ρολό χωρίς να τυλίξω μαζί και τη λαδόκολλα, απλώς τη χρησιμοποιώ για να σπρώξω το παντεσπάνι ώστε να διπλωθεί. Αφήνω το ρολό να κρυώσει τελείως.

Για την κρέμα: Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά με τα χέρι μου και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το γάλα και ζεσταίνω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι οι ζελατίνες να λιώσουν. Αποσύρω το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το μασκαρπόνε με τη μαρμελάδα και προσθέτω το μείγμα γάλακτος-ζελατίνης. Ανακατεύω πολύ καλά.

Ανοίγω προσεκτικά το ρολό από παντεσπάνι και απλώνω στην επιφάνειά του τα 2/3 της κρέμας. Τυλίγω ξανά το παντεσπάνι σε ρολό και το αλείφω εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα, καλύπτοντας καλά την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.

Το πασπαλίζω καλά με την υπόλοιπη σκόνη φιστικιών που έχω αφήσει κατά μέρος και βάζω το ρολό στο ψυγείο για 8 – 12 ώρες (ή για όλο το βράδυ), πριν σερβίρω.

Το σερβίρω κομμένο σε φέτες και, αν θέλω, περιχύνω με λίγο σιρόπι κόκκινων φρούτων.

 

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1037#r=edit-tid-5-80/page=2

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *