e-fresh-matrioshka

Το απλούστερο και πιο γρήγορο παντεσπάνι του κόσμου. Κάντε το ρολό όπως προτείνω σε αυτή την συνταγή ή μοιράστε τη ζύμη του σε δυο ταψάκια πριν το ψήσετε  για να φτιάξετε 2 δίσκους παντεσπάνι με τους οποίους θα ετοιμάσετε μια τούρτα, αφαιρέστε ένα μέρος από το αλεύρι και αντικαταστήστε το με κακάο για να φτιάξετε την σοκολατένια εκδοχή του.

Υλικά:

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:

  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα δαμάσκηνο  ή άλλη της επιλογής σας (κατά προτίμηση σπιτική)
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας. Το αλείφετε με λίγο σπορέλαιο.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.
  3. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργώντας ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους και σχήματος.
  5. Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Το βγάζετε από το φούρνο, το αναποδογυρίζετε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα ή χαρτί ψησίματος, ξεκολλάτε το χαρτί προσεκτικά και το τυλίγετε ρολό μαζί με την πετσέτα η το χαρτί. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το σχήμα του ρολού το παντεσπάνι.
  7. Τότε το ξετυλίγετε, το αλείφετε με την μαρμελάδα της επιλογής σας και το ξανατυλίγετε σε ρολό. Κόβετε τις άκρες και το ισιώνετε πριν το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος με τη ραφή από κάτω. Τέλος πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 

http://www.sweetly.gr/2013/01/rolo-pantespani-me-marmelada/

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.