Τάρτα με κρέμα βανίλια από το Radicio.com!

Μια υπέροχη, δροσερή τάρτα με κρέμα βανίλια και σαντιγί. Από το radicio.com

Υλικά για τη ζύμη:

Αλεύρι 1 κούπα

Ζάχαρη: 1/2 κουταλιά σούπας

Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Μαργαρίνη (με άρωμα βουτύρου): 3/8 κούπας και 1 κουταλιά σούπας επιπλέον (90 γρ. )

Ξύδι: 1/2 κουταλιά σούπας

Νερό κρύο: 2 – 3 κουταλιές σούπας

Υλικά για τη γέμιση:

Γάλα: 2 1/2 κούπες

Ζάχαρη: 1 κούπας

Κορν φλάουρ: 1/4 κούπας

Αλάτι: 1 πρέζα

Αυγά: 3 μεγάλα, μόνο οι κρόκοι

Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες

Υλικά για την σαντιγί:

Κρέμα γάλακτος: 300 ml (τουλάχιστον 35% λιπαρά)

Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας

Βανίλια: 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη, ανακατεύετε μαζί το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβετε τη μαργαρίνη σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Τα τρίβετε να γίνουν σαν ψίχουλα. Ανακατεύετε το νερό με το ξύδι και το προσθέτετε στη ζύμη. Ζυμώνετε να γίνει ομοιογενής. Την κάνετε δίσκο, την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα. Βάζετε τις 2 κούπες γάλα μαζί με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει. Σε μπολάκι ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αλάτι, τους κρόκους και τη 1/2 κούπα γάλα.

Όταν το γάλα που έχετε στη φωτιά κάψει, προσθέτετε πολύ αργά το μείγμα του κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια και δυνατά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα (όταν βγάζετε το κουτάλι, να καλύπτει το καμπύλο μέρος του). Προσθέτετε την βανίλια, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Καλύπτετε με μεμβράνη, να εφάπτεται καλά για να μην κάνει κρούστα η κρέμα και αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς. Βουτυρώνετε με την μία κουταλιά βούτυρο μια φόρμα για τάρτες, 22 εκ. περίπου.

Ανοίγετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε δίσκο, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας. Κόβετε όση ζύμη περισσεύει από την τάρτα.

tarta-zimi

Τρυπάτε την ζύμη με το πιρούνι σε πολλά σημεία. Την καλύπτετε με λαδόχαρτο ή με αλουμινόχαρτο και βάζετε μέσα κάποιο βάρος (είτε τα ειδικά κεραμικά μπαλάκια, είτε φασόλια, ρεβίθια, ρύζι κοκ). Ψήνετε την ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Κατεβάζετε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε από την ζύμη το αλουμινόχαρτο, μαζί με το βάρος. Ξαναψήνετε την ζύμη ξεσκέπαστη μέχρι να ροδίσει, περίπου 12 λεπτά ακόμη.

Βγάζετε την ζύμη από τον φούρνο και την αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.

Όταν η ζύμη και η κρέμα κρυώσουν εντελώς, απλώνετε την κρέμα μέσα στην τάρτα. Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει, καλύτερα όλη τη νύχτα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος Μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια σε σαντιγί. Απλώνετε πάνω από την κρύα τάρτα πριν την σερβίρετε.

https://www.radicio.com/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *