Τούρτα λευκή , δροσερή από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Την τούρτα αυτή την επινόησα μια μέρα που αναζητούσα κάτι ελαφρύ , δροσερό με λίγες σχετικά θερμίδες και λίγα λιπαρά..…ήθελα όμως παράλληλα να είναι ένα γλυκό εντυπωσιακό , πληθωρικό και φανταχτερό…αλλά και εύκολο……δε ζήτησα και πολλά! Τελικά προέκυψε μια τούρτα πραγματικά απολαυστική με ανάλαφρη , με δροσερή γεύση κι υφή και πανέμορφη στο μάτι… Τη θεωρώ τούρτα της “άνοιξης” και είναι ιδανική σαν επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό , εορταστικό γεύμα! Ιδού το αποτέλεσμα:

tourta fraoula

 

ΥΛΙΚΑ για το πεντεσπάνι:
-4 αυγά
-240 γρ. κοκ. φαρίνα
-350 γρ. ζάχαρη
-χυμό ενός λεμονιού
-2 βανίλιες
-1 κουταλάκι μπέικιν

Χτυπάω δυνατά τα αυγά με τη ζάχαρη για δυο,τρία λεπτά και στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κι αναμιγνύω απαλά για ένα λεπτό ακόμα….Βάζω λαδόκολλα στον πάτο μιας φόρμας (25 εκ) και ψήνω σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Όταν το βγάλω από το φούρνο,περιμένω να σταθει για 5 λεπτά και αναποδογυρίζω πάνω σε σχάρα μέχρι να έρθει η ώρα του…..

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:
200γρ. ζάχαρη
200γρ. νερό
50 γρ. κονιάκ

Βράζω όλα τα υλικά  για το σιρόπι για 3-4 λεπτά

 

 

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση:
200 γρ. κρέμα τυρί (εγώ χρησιμοποιώ αυτό με τα χαμηλά λιπαρά)
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 γεμάτες κ.σ. μαργαρίνη (κατά προτίμηση light)
1 βανίλια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και αφού γίνουν μια αφράτη κρέμα την τοποθετώ στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να την χρησιμοποιήσω.

ΥΛΙΚΑ για την εξωτερική επίστρωση:
1 κουτί φυτική σαντιγύ
2/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα

Βάζω τη φυτική σαντιγύ στο ψυγείο για 2 ώρες για να παγώσει. Τη χτυπάω στο μίξερ σύμφωνα με τις ενδείξεις του κουτιού και όταν αφρατέψει προσθέτω με σταθερή ροή το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Xωρίζω το πεντεσπάνι στα δύο ,τοποθετώ τον πρώτο πάτο  σε πιατέλα και σιροπιάζω με το μισό σιρόπι. Στρώνω στη μέση την δροσερή κρέμα τυριού και από πάνω τοποθετώ τον δεύτερο πάτο και σιροπιάζω με το υπόλοιπο σιρόπι. Τελειώνω ”χτίζοντας” την τούρτα μου ,πάνω και στα πλάγια με την κρέμα σαντιγύ. Γαρνίρω με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ, νιφάδες σοκολάτας ,φρέσκιες φράουλες και σως φράουλας ….

 

 

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :

http://tasteoflife.com.gr/index.php/tourtes/13-toyrta-leyki-droseri

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *