Πασχαλινά Κουλουράκια από την Αλίκη Μάρα “καθημερινή γευσηλάτρη” και το Yumm.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 450γρ. Χωριό φρέσκο βούτυρο τ. Κερκύρας
  • 4 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 120γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες
  • 2 πρέζες βανίλια
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 6 κρόκους αβγών
  • 1 αβγό για να αλείψετε τα κουλουράκια

 

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα 2 ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το φρέσκο βούτυρο τ.Κερκύρας Χωριό, τους 6 κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και αφράτο μίγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε μέσα και τη μαρέγκα. Προσθέτετε τις βανίλιες, το γιαούρτι, το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά και τέλος ρίχνετε πασπαλιστά το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ζυμώνετε το μίγμα καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ ή του μπολ. Το βγάζετε, το κάνετε μια μεγάλη μπάλα, το τυλίγετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.  Πλάθετε μακρόστενα ή στρογγυλά κουλουράκια και τα βάζετε σε ταψί του οποίου το πάτο έχετε καλύψει με λαδόκολλες.  Χτυπάτε το αβγό σαν για ομελέτα, προσθέτετε λίγο νεράκι και με ένα πινελάκι αλείφετε τα κουλουράκια σας.  Αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε και δεύτερο αβγό.

  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 30΄-45΄ και μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Tip.  Εάν θέλετε πριν τα βάλετε στο φούρνο τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://yumm.gr/syntages/pashalina-koyloyrakia

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *