Cheesecake capuccino με isostevia, από τον Βαγγέλη Δρίσκα και την isostevia!

ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:

300 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας τριμμένα
100 γρ. φουντούκια ψημένα και τριμμένα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση:

4 κρόκους αυγού 
4 κουτ. σούπας φυσικό γλυκαντικό isostevia
2 εσπρέσο 
6 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το κάθε ένα
750 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
600 γρ. τυρί κρέμα 
150 γρ. φυσικό γλυκαντικό isostevia

Για το γαρνίρισμα:

300 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας φυσικό γλυκαντικό isostevia
100 γρ. Φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη 

αντικολλητικό χαρτί 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για την βάση: 
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και τα φουντούκια. Απλώστε τα σε μία φόρμα για κέικ με ελατήριο.

Για την γέμιση
Σε μπεν μαρί, χτυπήστε τους κρόκους με το φυσικό γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε τον καφέ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Διαλύστε τα σε 4-5 κουταλιές βραστό νερό. Ανακατέψτε τα με το μείγμα των κρόκων. Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την φυτική κρέμα γάλακτος και το φυσικό γλυκαντικό.  ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
Αδειάστε το στην φόρμα όπου έχετε απλώσει τα μπισκότα. Αφήστε το cheesecake στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Για το γαρνίρισμα:
Βάλτε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και όταν γίνει καραμέλα ρίξτε τα φουντούκια. Αφήστε για λίγα λεπτά, αδειάστε τα σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν

Χτυπήστε την κρέμα με το φυσικό γλυκαντικό και το κακάο. Απλώστε την στην επιφάνεια και πασπαλίστε με τα φουντούκια. 

 

http://www.isostevia.gr/syntages-stevia.asp

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *