Cheesecake φράουλα “ΟΝΕΙΡΟ”, από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
2 πακέτα μπισκότα Digestives η μιράντα
200 γρ βούτυρο Lurpack

Ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι

Βάζουμε τα Digestives η τα  Μιράντα στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το lurpack να λιώσει.

Τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και το ξύσμα λεμονιού .

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να πάρουν απορροφήσουν  το βούτυρο .

Στρώνουμε σε στρογγυλό πυρέξ η σε μια κουμπωτή φόρμα και πιέζουμε με την

σπάτουλα να γίνει μια ίσια βάση.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
700 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ ζάχαρη άχνη

300 ml κρέμα γάλακτος 35%

1 κονσέρβα πολτό φράουλας 430 γρ

1 φάκελο ζελέ φράουλα διαλυμένο σε 200 γ ζεστό νερό

1 κουμπωτό ταψάκι διαμέτρου 26-28 εκ. αρκετά ψηλό

1 μαρμελάδα φράουλα 300 γρ

 

Χτυπήστε το τυρί μαζί με την άχνη και την  κρέμα γάλακτος

μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε μέσα τον πολτό φράουλας .

Χτυπήστε ελάχιστα μέχρι να αλλάξει χρώμα η κρέμα(ρόζ) ..

Ρίξτε μέσα το ζελέ αφού κρυώσει καλά.

Η κρέμα σας τώρα είναι αφράτη και βελούδινη…

Ρίξτε την πάνω στην βάση του μπισκότου.

Βάλτε στο ψυγείο.

Βάλτε την μαρμελάδα φράουλα σε κατσαρολάκι μαζί με 2 κουταλιές

της σούπας νερό.

Σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να γίνει η μαρμελάδα σας

λεία και ρευστή.

Περάστε την μαρμελάδα  από ψιλή σίτα..

Ρίξτε την μαρμελάδα πάνω στο τσίζκεικ σας και ισιώστε με  σπάτουλα.

Βάλτε ξανά στο ψυγείο για 3 ώρες.

Διακοσμήστε με φράουλες πριν το σερβίρετε.

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 http://koykoycook.gr/?p=21362

13020491_717171371757047_189885671_n

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *