Cheesecake φράουλα “ΟΝΕΙΡΟ”, από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
2 πακέτα μπισκότα Digestives η μιράντα
200 γρ βούτυρο Lurpack
Ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι
Βάζουμε τα Digestives η τα Μιράντα στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το lurpack να λιώσει.
Τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και το ξύσμα λεμονιού .
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να πάρουν απορροφήσουν το βούτυρο .
Στρώνουμε σε στρογγυλό πυρέξ η σε μια κουμπωτή φόρμα και πιέζουμε με την
σπάτουλα να γίνει μια ίσια βάση.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
700 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κονσέρβα πολτό φράουλας 430 γρ
1 φάκελο ζελέ φράουλα διαλυμένο σε 200 γ ζεστό νερό
1 κουμπωτό ταψάκι διαμέτρου 26-28 εκ. αρκετά ψηλό
1 μαρμελάδα φράουλα 300 γρ
Χτυπήστε το τυρί μαζί με την άχνη και την κρέμα γάλακτος
μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ρίξτε μέσα τον πολτό φράουλας .
Χτυπήστε ελάχιστα μέχρι να αλλάξει χρώμα η κρέμα(ρόζ) ..
Ρίξτε μέσα το ζελέ αφού κρυώσει καλά.
Η κρέμα σας τώρα είναι αφράτη και βελούδινη…
Ρίξτε την πάνω στην βάση του μπισκότου.
Βάλτε στο ψυγείο.
Βάλτε την μαρμελάδα φράουλα σε κατσαρολάκι μαζί με 2 κουταλιές
της σούπας νερό.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να γίνει η μαρμελάδα σας
λεία και ρευστή.
Περάστε την μαρμελάδα από ψιλή σίτα..
Ρίξτε την μαρμελάδα πάνω στο τσίζκεικ σας και ισιώστε με σπάτουλα.
Βάλτε ξανά στο ψυγείο για 3 ώρες.
Διακοσμήστε με φράουλες πριν το σερβίρετε.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
http://koykoycook.gr/?p=21362
Αφήστε μια απάντηση