Cheesecake χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

Είναι από τα αγαπημένα μου “λευκά ” γλυκά! Από τώρα θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο, γιατί είναι σκέτος πειρασμός αλλά… χωρίς ζάχαρη  δίχως να υστερεί καθόλου σε γεύση! Θα έλεγα ότι είναι ένα επιδόρπιο που μπορεί να “χορτάσει” ακόμη και τη λιγούρα! Επίσης θα μπορούσε να κάνει συντροφιά τα δύσκολα και υπογλυκαιμικά βράδια χωρίς όμως να μας φορτώσει με περιττές θερμίδες! Φανταστικό γλυκό, χωρίς ίχνος ζάχαρης! Ευπαρουσίαστο και πολύ πρακτικό στο σερβίρισμα! Προκαλώ να δοκιμάσετε τη μέθοδο αυτή! Είμαι σίγουρη ότι η συνταγή αυτή θα καθιερωθεί!

Το τσέρκι που χρησιμοποίησα είναι στρογγυλό 18 εκ.διαμέτρου.

Τα υλικά μας:
Για τη βάση

  • 125 γρ. μαργαρίνη

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη

Για την κρέμα

  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

  • 1 κουτ.σ. γεμάτη, μέλι

  • 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

  • 1 βανιλίνη

  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

  • μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα γλυκό κουταλιού βύσσινο χωρίς προσθήκη ζάχαρης που αγόρασα από ένα συνοικιακό κατάστημα, η επιλογή γαρνιτούρας εξαρτάται από τα γούστα του καθένα λαμβάνοντας όμως υπόψιν ότι δεν θα πρέπει να περιέχει ζάχαρη)

Η εικόνα ίσως περιέχει: επιδόρπιο και φαγητό


Εκτέλεση:

  • Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να μοιάζουν με άμμο. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη. Αδειάζουμε σε μπολ τα μπισκότα, την κανέλα και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη να βραχούν καλά. Σε πιατέλα βάζουμε το τσέρκι ή αποστώμενη φόρμα 18 εκ. (για πιο φουσκωτό γλυκό ή 22 εκ. για πιο χαμηλό) και στρώνουμε τη βάση μπισκότου με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού σε ομοιόμορφο πάχος. Βάζουμε την πιατέλα στην κατάψυξη μέχρι να τη χρειαστούμε.

  • Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει κι έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και τη βανιλίνη να γίνουν απαλή κρέμα. Παράλληλα διαλύουμε σε ένα μικρό μπολάκι  τη σκόνη ζελατίνης με 5 κουτ.σ. κρύο νερό κι αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Παίρνουμε τη συμπαγή -πλέον- ζελατίνη και τη μεταφέρουμε σε μπρίκι. Τη θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ρευστοποιηθεί. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ρευστή ζελατίνη μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.

  • Βγάζουμε τη βάση από την κατάψυξη και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τη βάση. Χτυπάμε την πιατέλα 2-3 φορές στον πάγκο για να σπάσουν τυχόν φουσκάλες στο εσωτερικό και βάζουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας αφού πρώτα τη χτυπήσουμε με πιρούνι για να μαλακώσει. Συνεχίζουμε το πάγωμα για 1 ώρα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

*Για καλύτερα αποτελέσματα γαρνίρουμε κάθε κομμάτι τη στιγμή που θα το προσφέρουμε!

Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/10/cheesecake.html?m=1&fb



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *