Cheesecake καραμέλας με φιστίκια και σοκολάτα, από τον Λευτέρη και την Δήμητρα του Foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Eνα γκουρμέ cheesecake, ένα γλυκό για λεπτούς ουρανίσκους!

Ένα γλυκό με την υπογραφή του Food States!
Η συνταγή αυτή έχει δημιουργηθεί από μας, μετά από πολλές σκέψεις. Σκέψεις για ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο γλυκό που δεν θα είχε δοκιμάσει ξανά κανείς!
Επιλέξαμε ένα γλυκό τύπου cheesecake (που δίνει πολλές επιλογές) και παντρέψαμε την αγαπημένη καραμέλα με την υπερ-αγαπημένη σοκολάτα με….ψάχναμε κάτι ακόμα, και καταλήξαμε σε κάτι, όχι τόσο συνηθισμένο, στα φιστίκια!
Το αποτέλεσμα; Κόλασηη!!
Βάση μπισκότου, μια μυρωδάτη, πλούσια φιστικο-σοκολατένια κρέμα, μια εξίσου πλούσια, βελούδινη τυρο-καραμελένια κρέμα, και από πάνω να στάζει η σως καραμέλας με τα χοντροκομμένα φυστίκια και τις ”κλωστές” σοκολάτας που έχουν σταθεροποιηθεί!
Δεν είναι δύσκολο σαν γλυκό! Είναι ιδιαίτερο, αλλά το επίπεδο δυσκολίας όχι πολύ ανεβασμένο Άμα θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα για περισσότερη ευκολία και οικονομία χρόνου.
Αξίζει σίγουρα μια δοκιμή! Αν έχετε βαρεθεί συνέχεια τα ίδια, αν θέλετε κάτι ξεχωριστό, αν σας αρέσουν οι περίπλοκες και ιδιαίτερες γεύσεις, αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί!!
Η γεύση του μοιάζει πολύ με τα γνωστά snickers!

Υλικά:

Για την βάση:

  • 500 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
  • 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
  • λίγο αλάτι

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. φιλαδέλφεια
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ ζάχαρη (περίπου 3/4 φλ.)
  • 25 γρ. αλεύρι (περίπου 1/4 φλ.)
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 1 κρέμα γάλακτος (250 ml)
  • 100 γρ. σοκολάτα
  • 1/2 φλ. φιστίκια πολύ ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη καραμέλας: 

  • για την καραμέλα δείτε την συνταγή εδώ, και στο τέλος του άρθρου
  • 1 1/2 φλ. φιστίκια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα λιωμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε την καραμέλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Κρατάμε 4 κουταλιές από την καραμέλα (για να τις βάλουμε στην κρέμα) και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φιστίκια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μπορεί να φαίνεται πολύ ρευστή, αλλά όσο μένει, σφίγγει.

2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της βάσης και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με αποσπώμενα πλαϊνά (περίπου 23 εκ.). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε την κρέμα.

3. Σε μίξερ ανακατεύουμε καλά την φιλαδέλφεια, το γιαούρτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

3. Παίρνουμε 1/3 από την κρέμα και την ανακατεύουμε με την λιωμένη σοκολάτα και τα ψιλοκομμένα φιστίκια.

4. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε τις 4 κουταλιές καραμέλας που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.

5. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από την βάση μπισκότου και βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το βάζουμε 3-4 λεπτά στη κατάψυξη. Έπειτα, απλώνουμε προσεχτικά από πάνω, με ένα κουτάλι, την κρέμα καραμέλας. (Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε για να μην αναμειχθούν οι 2 κρέμες).

6. Ψήνουμε το γλυκό για 50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να σκουρύνει η κρέμα από πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει (θα καθίσει η κρέμα προς το κέντρο, είναι φυσιολογικό) και μετά την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 περίπου ώρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

7. Λίγο πριν το σερβίρουμε απλώνουμε από πάνω την καραμέλα με τα φιστίκια (άμα την θέλουμε πιο ρευστή, την ζεσταίνουμε ελαφρά ώστε να στάζει από το πλάι). Άμα θέλουμε διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα, σχηματίζοντας οριζόντιες γραμμές με ένα κουτάλι ή μια λεπτή μύτη κορνέ. Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!

 

http://www.foodstates.gr/2014/10/cheesecake.html

 

 

Για την σως καραμέλας: 

Υλικά-  Εκτέλεση

  • 200 γρμ. Ζάχαρη άχνη
  • ¾ φ. νερό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

 

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή-μέτρια φωτιά, βάζουμε την ζάχαρη με το νερό  μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο φουλ, και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα (περίπου 10-15 λεπτά). Ανακατεύουμε σταδιακά (με μια μαρίζ καλύτερα) τα πλαϊνά για να μην καεί.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά και γρήγορα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει ( περίπου 10-15 λεπτά). Μπορούμε να την απλώσουμε πάνω από το γλυκό μας. Άμα θέλουμε μπορούμε να κάνουμε την παραπάνω διακόσμηση.

 

http://www.foodstates.gr/2014/04/banoffee-cheese-cake.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *