Κεφαλλονίτικο cheesecake της Τασίας από την Αργυρώ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 130 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 πρέζες κανέλα
  • Για την κρέμα
  • 900 γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 225 γρ. βουτυρο
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 6 κ.σ. κορν φλάουερ
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 6 αβγά
  • χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
  • 150 γρ. ψίχα αμυγδάλου τριμμένη

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Τα στρώνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι σαν βάση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στη βάση. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 50′ μέχρι να σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα ή σερβίρουμε με γλυκό κυδώνι.
http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%9A%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-cheesecake-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A4%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *