Creta Carob

Αυτή η συνταγή είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τις καλοκαιρινές, μεταμεσονύκτιες υπογλυκαιμίες! Τρώγεται τέλειο, κρύο από το ψυγείο!

This recipe is a real treasure for the summer, midnight cravings! Perfect especially when it’s cold, straight from the fridge!

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 120 γρ. λιωμένο ελαφρώς, βούτυρο αγελάδος

Γέμιση

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 400 γρ. Dulce de leche (δηλαδή ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει μέσα στην κονσέρβα για τρείς ώρες μέχρι να καραμελώσει)

Για τη σάλτσα φράουλας

Dulce de leche, baked Cheesecake, recipe, simple, best, fast, στέλιος παρλιάρος, stelios parliaros, συνταγή, γλυκό, επιδόρπιο, τσιζκέικ, cheesecake, ψηεεσεψακε, ζαχαρούχο γάλα, τυρί κρεμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το σχεδόν λιωμένο βούτυρο,φτιάχνοντας ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής και επίπεδη βάση.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Γέμιση

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ.
  • Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα, προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
  • Προσθέτουμε το Dulce de leche και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση μπισκότου και βάζουμε ξανά στο φούρνο αυτή τη φορά στους 180° C.
  • Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά, έως ότου το γλυκό πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Σάλτσα φράουλας

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε τη μαρμελάδα φράουλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Απλώνουμε πάνω στο cheesecake όταν έχει κρυώσει.

Dulce de leche, baked Cheesecake, recipe, simple, best, fast, στέλιος παρλιάρος, stelios parliaros, συνταγή, γλυκό, επιδόρπιο, τσιζκέικ, cheesecake, ψηεεσεψακε, ζαχαρούχο γάλα, τυρί κρεμα

Ingredients
For the base

  • 250 gr. digestive biscuits
  • 120 gr. cow butter, slightly melted

The cream

  • 750 gr. cream cheese
  • 60 gr. granulated sugar
  • 20 gr. cornflour
  • 3 eggs
  • 400 gr. Dulce de leche (aka sweetened milk that has boiled in the can for three hours until caramelized)

For the strawberry sauce

Dulce de leche, baked Cheesecake, recipe, simple, best, fast, στέλιος παρλιάρος, stelios parliaros, συνταγή, γλυκό, επιδόρπιο, τσιζκέικ, cheesecake, ψηεεσεψακε, ζαχαρούχο γάλα, τυρί κρεμα

Directions

  • Preheat oven to 170 ° C.
  • Blend all cookies until they become powder and mix them with the melted butter, making a mixture that looks like wet sand.
  • Place a 22cm hoop on a pan, spread the mixture and press it down to make a firm and flat base.
  • Bake for 10 minutes.

The cream

  • Beat the xeam cheese with the sugar and the cornflour in the mixer.
  • Once you have a soft mixture, add the eggs one by one and continue beating until it becomes a well-homogenized cream.
  • Add the Dulce de leche and stir.
  • Pour the mixture onto the pre-cooked biscuit base and put in the oven again, this time at 180°C.
  • Bake for 35-40 minutes, until you have sweet, golden color.
  • Allow to cool.

Strawberry sauce

  • In a pot, boil the water and pour the strawberry jam.
  • Mix well and remove from heat.
  • Spread on cheesecake when cool.

Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, στο οποίο έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με τον Στέλιο Παρλιάρο και μια εκπληκτική ομάδα!

Dulce de leche, baked Cheesecake, recipe, simple, best, fast, στέλιος παρλιάρος, stelios parliaros, συνταγή, γλυκό, επιδόρπιο, τσιζκέικ, cheesecake, ψηεεσεψακε, ζαχαρούχο γάλα, τυρί κρεμα

http://coolartisan.net/2014/06/30/dulce-de-leche-baked-cheesecake/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *