Υλικά:

200 γρ θρυμματισμένα μπισκότα
125 γρ βούτυρο λιωμένο
500 γρ κρέμα τυριού (Philadelphia)
1 φύλλο ζελατίνης
400 γρ γάλα ζαχαρούχο
15 ml χυμός λεμονιού
1 φλυτζ. μαρμελάδα φράουλα
Kομματάκια φρέσκιας φράουλας

Εκτέλεση:

Αναμιγνύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα, διαμέτρου 21-22 εκ. Το πιέζετε καλά με ένα κουτάλι. Σε ένα μπολ με κρύο νερό τοποθετείτε το φύλλο ζελατίνας μέχρι να μαλακώσει και σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφριά το μισό ζαχαρούχο γάλα.

Μόλις ζεσταθεί με ένα σύρμα ανακατεύετε και προσθέτετε το μαλακωμένο φύλλο ζελατίνας μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε να κρυώσει. Αναμιγνύετε το philadelphia με το ζαχαρούχο γάλα από το κατσαρολάκι και το υπόλοιπο γάλα και το λεμόνι και τα χτυπάτε να αφρατέψουν.

Ρίχνετε το μείγμα τυριού στη βάση της φόρμας πάνω από τα μπισκότα και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Όταν πήξει, απλώνετε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα και γαρνίρετε με τα κομμάτια φράουλα.

 

 

http://www.anapnoes.gr/apistefto-cheesecake-me-vissino/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *