Cheesecake μήλου, από την Αντριάνα και το Γλυκιές δημιουργίες by Andriana!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ για μια τούρτα 20 εκ.

Για τη βάση:
300 γρ. μπισκότα κανέλας, θρυμματισμένα στο multi ή digestive πασπαλισμένα με μπόλικη κανέλα
140 γρ. βούτυρο λιωμένο


Για την γέμιση μήλου:
3 μέτρια πράσινα ή κόκκινα μήλα, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη ή κομμένα στο multi
5-6 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. κανέλα
Αν έχουμε σπιτική μαρμελάδα μήλου, χρησιμοποιούμε αυτή και παραλείπουμε την πιο πάνω διαδικασία.


Για την κρέμα:
1 κουτί Μόρφατ
250 γρ. τυρί κρέμα
3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. γάλα
1 βανίλια


Για την επικάλυψη:
25 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 μπισκότα κανέλας ψιλοκομμένα


Διαδικασία:


Ετοιμάζουμε τη γέμιση μήλου.


Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα κομμένα μήλα. Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για να μαλακώσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και συνεχίζουμε για άλλα δέκα λεπτά το βράσιμο, έτσι ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Αν έχει ακόμη υγρά στραγγίζουμε το ζουμί, διαλύουμε μέσα 1 κ.γλ. κόρν-φλάουρ και το βράζουμε λίγο μέχρι να πήξει. Αφήνουμε πάλι στην άκρη.
Για την κρέμα:
Βάζουμε την Μόρφατ, το τυρί, την άχνη, την βανίλια και το γάλα και τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με μίξερ χειρός έτσι ώστε να έχουμε μια απαλή κρέμα.


Ετοιμάζουμε τη βάση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα.


Συνθέτουμε το γλυκό:
Βάζουμε το τσέρκι σε μια πιατέλα ή δίσκο. Στρώνουμε τα μισά μπισκότα στον πάτο και τα πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού για να τα στρώσουμε καλά. Από πάνω ρίχνουμε τα μισά μήλα και τα πιέζουμε λίγο κι εκείνα με το κουτάλι. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και τα στρώνουμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μήλα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μια νύχτα, ώστε να σφίξει. Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, χαράζοντας περιμετρικά με ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσει σωστά και γαρνίρουμε το γλυκό με 1-2 μπισκότα κανέλας και 1 ξυλάκι κανέλας.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/glykiesdimiourgiesbyAndriana/photos/a.595131880596879/2350483665061683/?type=3&theater

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *