“Το αγαπημένο μου cheesecake”, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνολικός χρόνος  30 mins

 

 Θερμίδες200 kcal

Συστατικά

  • 350 γρ μπισκότα digestive
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 550 γρ τυρί κρέμα
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα ενός λεμονιού

Για την επικάλυψη

  • 600 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση μας.
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια τα μπισκότα προσθέτοντας το βούτυρο κάνοντας το μείγμα μας σαν βρεγμένη άμμο.
Αδειάζουμε σε φορμάκια για μάφιν,  πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180 ανάλογα με το φούρνο μας (μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς ).
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά καλά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά μας (τελευταία ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος).
Αδειάζουμε πάνω από την κρύα βάση μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Μπορούμε να αφήσουμε και όλη νύχτα στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα μας-στην περίπτωση αυτή αφού κρυώσει η κρέμα την σκεπάζουμε απαλά με μεμβράνη γιατί έχει την τάση να κάνει ρωγμές.
Λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη (αραιώνοντας τη μαρμελάδα μας με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό.)
Καλύπτουμε καλά καλά και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση.

Tips

 Mπορούμε να αποφύγουμε την επικάλυψη της μαρμελάδας, προσθέτοντας φρούτα της αρεσκείας μας (όπως βλέπετε στην φωτογραφία μου)

 

https://spoonlove.gr/to-cheesecake-pou-agapisa/?fbclid=IwAR0d6BXPZ402n75nqA3s1MyHLZ5j4N2Ca6LKEYKeUh2B1g5Te63Hn70cMu0

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *