Μαμαδίστικο cheesecake ταψιού με ζελέ ανανά, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Οικογενειακό, δροσερό και λατρεμένο!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για από πάνω

  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 3 κουτ. σουπ. αποξηραμένα κράνμπερις

Για τη βάση

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
  • 8 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο

Για την κρέμα

  • 1 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Στρώνετε το μείγμα του μπισκότου στη βάση ενός μακρόστενου πυρέξ 25×45 εκ.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα για 30 λεπτά.
3. Παρασκευάζετε το ζελέ ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το αφήνετε και κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρώς.
4. Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο και απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του το κρύο και ελαφρώς πηκτό ζελέ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
5. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο πασπαλίζετε με τα γκράνμπερις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε στο ζελέ να βάλετε κομματάκια ανανά. Ή να το φτιάξετε με ζελέ φράουλας και φράουλες.

 

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/kalokairina-glyka/recipe/691-cheesecake



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *