Τέλειο cheesecake σοκολάτας με βάση oreo, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχο σοκολατένιο cheesecake με μπισκοτένια βάση και αφράτο μείγμα σοκολάτας τυριού. Μια εύκολη συνταγή για ένα πραγματικά μαγευτικό, απίστευτα πλούσιο και εξαιρετικά εντυπωσιακό γλύκισμα. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και το απολαμβάνετε.

 

Μερίδες: 14-16

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + 55 λ ψήσιμο + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 18 μπισκότα oreo θρυμματισμένα στο μούλτι (1 1/2 φλ. περίπου)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Για τη γέμιση cheesecake:
  • 900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή ηλεκτρική
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας μαύρη ημίγλυκη, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • Για γαρνίρισμα:
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη +βατόμουρα, σμέουρα ή άλλα φρούτα εποχής

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα τη βάσης ενός στρογγυλού ταψιού/φόρμας με διάμετρο βάσης 23 εκ.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα όρεο σε σκόνη, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά να ενσωματωθούν. Τα ρίχνετε στη βάση του ταψιού τα στρώνετε, πιέζοντάς τα ελαφρώς, ισομερώς στη βάση του ταψιού και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ.
  3. Για τη γέμιση cheesecake: Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει το μείγμα.
  4. Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση όρεο, το στρώνετε ισομερώς, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λ περίπου ή μέχρι να σφίξει το κέντρο του. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
  6. Για τη διακόσμηση: Πριν σερβίρετε, το ξεφορμάρετε, το μεταφέρετε σε πιατέλα, το γαρνίρετε με λίγα φρέσκα φρούτα επιλογής σας τα οποία πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη. To κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

machi

Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/telio-cheesecake-sokolatas-bash-oreo/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *