Τσίζκεϊκ πραλίνας, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι όπως ακριβώς το βλέπετε: απίστευτα νόστιμο, μαλακό και πλούσιο σε γεύση.

Υλικά

Βάση

  • 150 γρ. μπισκότα digestive
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

Γέμιση

  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. πραλίνα (εννούμε το άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ και όχι τη γαλλική πραλίνα που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια)
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 αυγά (200 γρ.)
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 40΄-45΄

Βάση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι σε σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο έως ότου βραχούν καλά και γίνει ένα μείγμα σαν άμμος. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί, ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Το απλώνουμε πιέζοντάς το προς τα κάτω με την παλάμη μας.

Γέμιση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600W για μερικά λεπτά, προσέχοντας να μην καεί). Ανακατεύουμε πολύ καλά την πραλίνα με το τυρί κρέμα και τα ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστή. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα της πραλίνας και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 40-45 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα σε αυτόν, ώστε να μην χάσει απότομα τον όγκο του και γίνουν ρωγμές στην επιφάνεια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola_diafora/cheesecake-pralinas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *