ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας ελαιόλαδο
4 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας
6 κουτ. σούπας κακάο, γεμάτες και κοσκινισμένες
1 κούπα νερό
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κακάο, το νερό και τη 1 κούπα ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν.
2. Μόλις πάρουν βράση σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ηρεμήσει το μείγμα.
3. Το αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε 1 κούπα από το μείγμα στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε ως σιρόπι.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
5. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
6. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα του κακάο που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
7. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
8. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή μια φόρμα κέικ.
9. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
10. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
11. Προσθέτουμε στο μείγμα κακάο που έχουμε κρατήσει τον χυμό πορτοκαλιού και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
12. Κόβουμε σε μερίδες τη σοκολατόπιτα και την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 https://www.facebook.com/glykiesdimiourgiesbyAndriana/photos/a.595131880596879/2513036498806398/?type=3&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *