Muffins μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας, από το nutrischool!
Muffins με λιγότερη ζάχαρη και με τη γλύκα της μπανάνας. Ιδανικό για το σχολείο και για πρωινό.
Τα υλικά μας
- 2/3 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 2/3 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη καστανή ή λευκή
- 2αβγά μεσαία
- 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 350-400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λευκό ή ολικής
- 100γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας σε σταγόνες ή τεμαχισμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Τοποθετούμε σε φορμάκια για muffins βουτυρωμένα και αλευρωμένα (ή σε φορμάκια σιλικόνης χωρίς να τα λαδώσουμε) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο.
#tip: Η ίδια συνταγή γίνεται και σε κλασική φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα σε κλασική φόρμα του κέικ και προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος στα περίπου 50 λεπτά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Muffin μάνγκο, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ανάποδο κέικ μπανάνα σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σοκολατένιες μπανάνες από την Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη, και το Healthy Cooking!
Τάρτα ψυγείου με κακάο και μπανάνα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
4 πρωινά βρώμης με γεύσεις αγαπημένων γλυκών, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Choco Muffins με Isostevia, από την Άνια Καστρινάκη και το incyteachy.gr!
Αφήστε μια απάντηση