“Κέικ αγάπης”, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


                Όλοι μας έχουμε κάποιον που έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία και τον αγαπάμε πολύ.
                                    Κάποιον που  μόνο η σκέψη του μας κάνει να χαμογελάμε.
                                  Ένα του χαμόγελο και μια αγκαλιά του όμως είναι τα πάντα!
                                       “Κέικ Αγάπης”  για την δικιά μου αγάπη και αδυναμία!
                           Ένα ζουμερό σοκολατένιο Κέικ με ροζ γλάσο πάμε να το φτιάξουμε!
                                                                            


                                                                 Θα χρειαστώ:
                                       2 κούπες αλεύρι-1 κ.γ κοφτό αλάτι-1 κ.γ μπέικιν
                                      2 κ.γ σόδα-3/4 κούπας κακάο-1 1/2 κούπα ζάχαρη

                                    1 κούπα σπορέλαιο-1 κούπα ζεστό γαλλικό καφέ-2 αυγά
                    1 κούπα ξυνόγαλα η 1 κούπα γάλα με 1 κ.σ ξύδι η λεμόνι-1 κ.γ υγρή βανίλια 

                                                                       Για το γλάσο:
                                       1 κούπα γάλα-5 κ.σ αλεύρι-1 κούπα βούτυρο μαλακό
                                                    3/4 κούπας ζάχαρη-1 κ.γ υγρή βανίλια
                                                              “συνταγή taste of home”
                                                                                

                                                              
                                                                   Πως το φτιάχνω:
                      Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς βάζω λαδόκολλα στο ταψί.
                     Κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά και προσθέτω το σπορέλαιο-καφέ-ξυνόγαλα.
                  Ανακατεύω 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτω τα αυγά και την βανίλια.
                  Συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα μοιράζω το μείγμα σε 2 ταψάκια αν θέλω.
                          Και ψήνω για 25-30 λεπτά εγώ εδώ το έβαλα σε ταψάκι καρδούλα!
                          Πάντα ελέγχω με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε να βγαίνει καθαρή.
             Αφήνω να κρυώσουν 10 λεπτά στα ταψάκια και μετά μεταφέρω να κρυώσουν τελείως!
                                                                            


                      Στο μεταξύ ετοιμάζω το γλάσο σε μια  κατσαρόλα  βάζω το γάλα και το αλεύρι.
                     Ανακατεύω και μόλις πήξει κατεβάζω από την φωτιά και σκεπάζω με σελοφάν.
            Το σελοφάν να ακουμπάει πάνω για να μην κάνει κρούστα αφήνω να κρυώσει τελείως.
                Μπορώ να το κάνω και από το προηγούμενο βράδυ και να το φυλάξω στο ψυγείο.

                                                                                          


                      Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια να γίνουν κρέμα.
                                Προσθέτω τέλος το μείγμα γάλα-αλεύρι και χτυπάω άλλα 10 λεπτά.
                                          Τέλος αν θέλω βάζω χρώμα η το αφήνω όπως είναι.
                                          Βάζω ενδιάμεσα γλάσο και από πάνω η μόνο πάνω.


                       Στολίζουμε όπως μας αρέσει εγώ κάλυψα όλο το κέικ το άφησα να στεγνώσει.
                   Έβαλα πάλι γλάσο και με ένα κουτάλι έκανα σχέδια έλιωσα σοκολάτα και έπαιξα.
                                                                                

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


                  Πολλές φορές το λέω και θα το λέω με πολύ αγάπη+φαντασία ζωγραφίζουμε
                                        ” Παίξτε μέσα στην κουζίνα για αυτούς που αγαπάτε “
                                                                                    


                                                          ” Καλή Σοκολατένια Όρεξη “

 

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *