Κόρμος κάστανο ή τούρτα κάστανο !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
http://www.missbloom.gr/gourmet/syntages-apo-chef/9393/articles/kormos-kastano-i-toyrta-kastano/article.aspx
Μια συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη που θα εντυπωσιάσει όποιον τη δοκιμάσειΓια την κρέμα σοκολάτα-κάστανοΑ. Χτυπάμε μαρέγκα : 8 ασπράδια και 300 γραμμ. ζάχαρηΒ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί 400 γραμμ. σοκολάτα 68%
100 γραμμ. φρέσκο βούτυρο και 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 100 γραμμ. Baylis,
1 δόση βανίλια και 2 γραμμ. άνθος αλατιού.

Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη ανακατεύουμε απαλά το Α & Β (έξω από την φωτιά, η τον μπεν μαρί) και τέλος προσθέτουμε και 150 γραμμ. Chantilly άγλυκη και 250 γραμμ. ψιλοκομμένα μαρόν γλασέ και 100 γραμμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη.

Μπορούμε να το σερβίρουμε σε ποτήρι με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και άχνη ζάχαρη ή σε τούρτα χρησιμοποιώντας σαβαγιάρ στη βάση και γύρω γύρω.

Σημείωση : Αν είναι δυνατόν και μπορούμε να προμηθευτούμε την crème de marrons σε ειδικά Delicatessen μπορούμε να την εντάξουμε στη συνταγή μας προσθέτοντας 200 γραμμ. στο Β.

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *