Σιροπιαστό κέικ µανταρίνι µε παπαρουνόσπορο απο την Αργυρώ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
www.argiro.gr/Recipe/σιροπιαστό-κέικ-ανταρίνι-ε-παπαρουνόσπορο
Υλικά

50 γραμμ. παπαρουνόσπορος (στα καταστήματα μπαχαρικών) 100 ml γάλα χλιαρό
200 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμ. ζάχαρη
3 αυγά
350 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
2 μεγάλα μανταρίνια (ξύσμα)
100 ml χυμός φρέσκο μανταρίνι

Για το σιρόπι
200 γραμμ. ζάχαρη160 ml χυμός μανταρίνι
80 ml νερό φλούδα μανταρίνι

Αφράτο, μυρωδάτο και ζουμερό κέικ, με το άρωμα των μανταρινιών να πλημμυρίζει το σπίτι. Κέικ για καφέ και γυναικοπαρέα το απόγευμα. Μια καλή ευκαιρία για να μαζευτείτε να τα πείτε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Μέσα στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 15΄ και να βγάλει το άρωμά του. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να κρεμώσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μείγμα. Ρίχνουμε το ξύσμα. Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το χυμό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 175οC στις αντιστάσεις περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού. Αφήνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι, όλα τα υλικά του μαζί, για 5΄, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα και το τρυπάμε με ξύλο από σουβλάκι. Περιχύνουμε λίγο λίγο με το χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.

μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *