Πανεύκολο Σαβαρέν με ρούμι απο το Radicio και την Luise!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Πανεύκολη συνταγή για μπαμπά με ρούμι (σαβαρέν). Μπορεί να γίνει σκέτο ή με σαντιγί, με σταφίδες ή και κόντιτα.
5.0 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 15 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 50 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα
Συνταγή για: 10 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 294 θερμίδες | Λιπαρά: 7 γρ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής για τη ζύμη:
Χλιαρό γάλα: 1/2 κούπα
Αυγά: 3 μεγάλα
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 1/4 κούπας
Βούτυρο: 60 γρ.
Αλεύρι: 2 κούπες (240 γρ.)
Ξερή μαγιά: 2 κουταλάκια τσαγιού
Ξανθές σταφίδες: 1/2 κούπα (μπορείτε να βάλετε μισά – μισά με κόντιτα ή να τις αφαιρέσετε εντελώς)
Υλικά συνταγής για το σιρόπι:
Ζάχαρη: 1 κούπα
Νερό: 1/2 κούπα
Ρούμι: 4 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:
1. Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα να ανμειχθούν. Στη συνέχεια τα χτυπάτε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτετε τις σταφίδες και ανακατεύετε απαλά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
2. Βουτυρώνετε μια φόρμα με τρύπα και αδειάζετε μέσα την ζύμη. Σκεπάζετε τη φόρμα και την βάζετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα. Όσο περιμένετε, προσθέρμένετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
3. Ψήνετε το γλυκό για 35 περίπου λεπτά. Όσο ψήνεται, ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, για 2 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το ρούμι. Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του.
4. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το τρυπάτε στην επιφάνειά του με πιρούνι ή οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία. Ρίχνετε κουταλιά – κουταλιά το σιρόπι και αφήνετε το γλυκό περίπου 20 λεπτά, να το ρουφήξει καλά. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει.
5. Σερβίρετε το γλυκό ως έχει ή γεμίζετε το κέντρο του με σαντιγί.

Μαγειρεύτηκε στις 8 Απριλίου 2012 από την Luise


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *