Dubai chocolate, από τον Ακη Πετρετζίκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δείτε πώς να φτιάξετε τη διάσημη Dubai chocolate, την πιο viral σοκολάτα με γέμιση από κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού Αιγίνης που κατέκλυσε τα social media!

Συστατικά

Για το κανταΐφι
100 γρ. φύλλο κανταΐφι
30 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
30 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το κανταΐφι
Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση 
Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να λιώσουμε την κουβερτούρα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του μπεν μαρί.
Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνουμε τα 120 γρ. σε ένα μεταλλικό μπολ.
Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να φτάσει στους 50°C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε σε μία φόρμα για κέικ μίας χρήσεως διαστάσεων 10×23 εκ. τα 2/3 από την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.
Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη τη βάση και 2 εκ. από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
Ρίχνουμε τη γέμιση, την πατάμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για ακόμα 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
Διακοσμούμε με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.
https://akispetretzikis.com/recipe/8833/dubai-chocolate
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *