Dubai chocolate, από τον Ακη Πετρετζίκη!

Δείτε πώς να φτιάξετε τη διάσημη Dubai chocolate, την πιο viral σοκολάτα με γέμιση από κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού Αιγίνης που κατέκλυσε τα social media!
Συστατικά
Για το κανταΐφι
Για τη σύνθεση
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
30 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Δες το VIDEO : https://www.facebook.com/watch/?v=367879799752470
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για το κανταΐφι
Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να λιώσουμε την κουβερτούρα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του μπεν μαρί.
Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνουμε τα 120 γρ. σε ένα μεταλλικό μπολ.
Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να φτάσει στους 50°C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε σε μία φόρμα για κέικ μίας χρήσεως διαστάσεων 10×23 εκ. τα 2/3 από την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.
Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη τη βάση και 2 εκ. από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
Ρίχνουμε τη γέμιση, την πατάμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για ακόμα 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
Διακοσμούμε με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολάτα με maltesers, από την Βίκυ Αργυροπούλου και το Sweet magic by Vicky!
Κλασική μους σοκολάτας, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Τάρτα σοκολάτας και καραμέλας από την "Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης"!
Ελληνική Σοκολάτα Μπακλαβά Θεϊκή (vs Dubai), από τον Στράτο Πέτρου και το Bake_it!
"Συνταγή για να φτιάξουμε μαύρη σοκολάτα στο σπίτι", από την Εναλλακτική Δράση!
Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ, σοκολάτα, μπανάνα και καραμέλα, από το icookgreek.com!

Αφήστε μια απάντηση