Σαρλότ με μασκαρπόνε, γιαούρτι, σύκα και μαυροδάφνη, από το gourmed.gr!

Μερίδες:
8-10
Χρόνος προετοιμασίας:
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
3 ώρες αναμονή

 

Προέλευση:
Γαλλία
Εύκολες συνταγές

,

Η σαρλότ με σύκα και μαυροδάφνη είναι ένα εύκολο και ελαφρύ γλυκό με υπέροχη γεύση που όλοι θα αγαπήσετε.

Συστατικά:

1 πακέτο σαβαγιάρ
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ μαυροδάφνη Πατρών
φύλλα ζελατίνας περίπου 8-9 γραμμάρια
3 βανίλιες σκόνη ή ένα λοβό
1/2 κιλό σύκα βασιλικά
Λίγο φρέσκο γάλα

Οδηγίες:

Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό, βγάζουμε το μασκαρπόνε απ’ το ψυγείο να μαλακώσει.
Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το μασκαρπόνε  μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες
​Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την μαυροδάφνη και την ζεσταίνουμε.
Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν αρκετά τις στίβουμε και τις διαλύουμε μέσα στην ζεσή μαυροδάφνη.

  

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
Καθαρίζουμε τα σύκα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα μας.

  

Κρατάμε μερικά ολόκληρα σύκα για την διακόσμηση.
Καλύπτουμε τη βάση μιας φόρμας για σαρλότ ή μία φόρμας στρογγυλής που ανοίγει με μια λαδόκολλα.
Αδειάζουμε μέσα τη μισή κρέμα και στρώνουμε ένα στρώμα σαβαγιάρ βρεγμένα ελαφρά με λίγο γάλα.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε πάλι με σαβαγιάρ βρεγμένα στο γάλα.
Αφήνουμε το γλυκό 2-3 ώρες στο  ψυγείο να σφίξει.

  

Το ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε ζεστό νερό και το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Κολλάμε γύρω γύρω από το γλυκό τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και το γαρνίρουμε με μεγάλα κομμάτια από σύκα.

http://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/sarlot-me-maskarpone-giaoyrti-syka-kai-mayrodafni



2 απαντήσεις στο “Σαρλότ με μασκαρπόνε, γιαούρτι, σύκα και μαυροδάφνη, από το gourmed.gr!”

  1. Ο/Η Αρνενη Θεθδωρα τελειο αν δεν βαλουμε ζελατινη τι μπορουμε να βαλουμε? λέει:

    Μήνυμα

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Υπάρχει σαν εναλλακτική πρόταση το αγάρ αγάρ .
      Το άγαρ άγαρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί της κλασικής ζωικής ζελατίνης ή από χορτοφάγους, αφού είναι ένα φυτικό πηκτικό μέσο. Πρόκειται στην ουσία για έναν πολυσακχαρίτη, ο οποίος προέρχεται από τα φύκια της Νοτιοανατολικής Ασίας

Γράψτε απάντηση στο Αρνενη Θεθδωρα τελειο αν δεν βαλουμε ζελατινη τι μπορουμε να βαλουμε? Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *