“Πώς να φτιάξετε τσουρέκι πλεξούδα ή ψωμί της Λαμπρής με 6 κορδόνια ζύμης. ” από το “Cookbox” !

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε! Το κόλπο είναι κάθε κορδόνι να περνάει πάνω από άλλα 2 κάτω από 1 και πάλι πάνω από άλλα 2.
Αφού χωρίστε τη ζύμη σας σε 6 ίσα μέρη κάνετε το κάθε μέρος της ζύμης ένα μακρύ κορδόνι. Τα βάζετε στη σειρά το ένα παράλληλά με το άλλο και στη συνέχεια ενώνεται το πάνω μέρος των 6 κορδονιών της ζύμης ώστε να ξεκινήσουμε να κάνουμε την πλεξούδα μας.
Παίρνουμε πρώτα το δεξί ακριανό κορδόνι ζύμης το περνάμε πάνω από το 2 αριστερά του κάτω από το 3 που είναι και το μεσαίο και στη συνέχεια πάνω από τα 2 τελευταία και αφήνουμε το κορδόνι προς τα κάτω παράλληλα με τα υπόλοιπα. Το κορδόνι ζύμης που ξεκινήσαμε από δεξιά βρίσκεται πλέον τελευταίο αριστερά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο τέλος των κορδονιών όπου και θα ενώσετε και πάλι στο τελείωμα όλες τις άκρες μαζί.
Προσπαθήστε γενικά να κάνετε την πλεξούδα σας όσο το δυνατό πιο σφιχτή.
Αν θέλετε επίσης μπορείτε να κάνετε το Λαμπριάτικο ψωμί σας στρογγυλό. Σε αυτή την περίπτωση όπως είναι έτοιμο πλεγμένο το τεντώνεται λίγο και ενώνετε τις 2 άκρες της πλεξούδας σχηματίζοντας ένα στρογγυλό στεφάνι.
Μπορείτε επίσης πριν το ψήσετε να πασπαλίσετε με γλυκάνισο αν φτιάχνετε ψωμί και με λίγο φιλέ αμυγδάλου αν φτιάχνετε τσουρέκι και μετά το ψήσιμο να το διακοσμήσετε με ένα κόκκινο αυγό.
Το ψωμί ή το τσουρέκι για το γιορτινό σας τραπέζι είναι έτοιμο.
Εδώ μπορείτε να βρείτε συνταγή για:
τσουρέκι
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/paradosiaka-tsourekia-ths-giagias
Ψωμί της Λαμπρής
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/tsourekia/pswmi-ths-lampris
http://www.cookbox.gr/sumboules/pos-na-ftiaxete-tsoureki-plexouda-i-pswmi-ths-lampris-me-6-kordonia-zumhs
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πασχαλινά κουλουράκια, από την Γωγώ Σαμίου !
"Ξέρεις ποια τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να πλένεις;", από το argiro.gr!
Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα (και σε VIDEO), από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecor...
Γλυκό Πάσχα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Σοκολατένια πουτίγκα με τσουρέκι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Πασχαλινή μελόπιτα από τη Σίφνο, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!

Αφήστε μια απάντηση