ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://chatzis.gr/sintages-siropiasta/
Μικρό σιροπιαστό γλυκό φτιαγμένο με φύλλο κρούστας και αρωματισμένο σιρόπι σε σχήμα κυλινδρικό.

Υλικά:
750 gr. Φύλλο Κρούστας
200gr. Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής

Υλικά για σιρόπι:

1,5 κιλό Ζάχαρη
2 κιλά Νερό
200 gr. Γλυκόζη
½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:

Για το καλύτερο αποτέλεσμα χρήσιμο θα είναι να έχουμε μία πολύ λεπτή βέργα (μεταλλική ή ξύλινη).
Στο πάγκο εργασίας ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα αλεύρι. Παίρνουμε ένα, ένα τα φύλλα και τα τυλίγουμε στην βέργα, δημιουργώντας ένα ρολό.
Βγάζουμε το ρολό από την βέργα και το βουτάμε στο αλεύρι, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά σε όλο το μήκος του. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα κρούστας.
Έπειτα κόβουμε τα ρολά σε κομματάκια μήκους περίπου 2 εκ. στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα κόσκινο και τα κοσκινίζουμε ώσπου να φύγει το πολύ αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια και τα αφήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:

Μόλις είναι έτοιμα τα κουρκουμπίνια τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι κρύο. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μία ώρα περίπου.

Σερβίρισμα:
Τα κουρκουμπίνια σερβίρονται συνήθως με κανέλα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *