Κετογονική Διατροφή : Mousse au chocolat με κροκάν αμυγδάλου, από την Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!

Για τους παθιασμένους με την σοκολάτα, μια κλασική μους έξτρα σοκολατένια, κέτο προσαρμοσμένη, με βελούδινη υφή. Με τη συνοδεία τραγανού και γλυκού κροκάν αμυγδάλου, των ξινών και ανάλαφρων μούρων να παρέχουν τις υπόλοιπες γεύσεις και υφές, ειναι τέλειο γλυκό στην απλότητα του.

Course Dessert
Cuisine French

Servings 10 servings

Ingredients

για την σοκολάτα

  • 200 γρ σοκολάτα 91% ή άλλη σοκολάτα με ψηλό ποσοστό κακάο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ κακάο
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος

Υπόλοιπη mousse

  • 100 γρ κρόκοι αυγών
  • 100 γρ ασπράδια αυγών
  • 30 γρ έτοιμο καφέ εσπρέσο
  • 30 γρ κονιάκ
  • 3 γρ αλάτι
  • 225 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 στίκ βανίλια
  • 30 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα, αν βάλετε σοκολάτα με πολλά ποσοστά κακάο κ σας φαίνεται πικρό το μείγμα

Κροκάν αμυγδάλου

  • 70 γρ βούτυρο νουαζέτ
  • 20 γρ κρέμα γάλακτος
  • 4 γρ αλάτι
  • 60 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 50 γρ φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 30 γρ χονδρό τριμμένο αμύγδαλο ή απλά άλλο τόσο φιλέ αμύγδαλο
  • 1/2 στίκ βανίλια

Instructions

Για την σοκολάτα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ, και τα λιώνουμε σε bain marie ή σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.  Προσοχή μην το κάψετε!

Υπόλοιπη mousse

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαγεγκα. Αν είναι σφιχτή η μαρέγκα, αναποδογυρίζοντας το μπώλ, μένει στη θέση της σε αυτό. Την βάζετε στο ψυγείο.

  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Βάζετε κ αυτήν στο ψυγείο.
  3. Χτυπάτε τους κρόκους με το αλάτι κ το γλυκαντικό, αν θέλετε να βάλετε, την βανίλια, μέχρι να πήξει κ να φουσκώσει το μείγμα κ να τριπλασιαστεί σε όγκο.

  4. Προσθέτετε τον καφέ κ το κονιάκ κ χτυπάτε λίγο ακόμα. Προσθέτετε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μείγμα των κρόκων.

  5. …και μετά τη σαντιγί. Απλά ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Δεν μας ενδιαφέρει να κρατήσει τον αέρα της η σαντιγί.

    Στο τέλος προσθέτετε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά να μην φύγει ο αέρας της αυτή τη φορά.

  6. Είναι αρκετά υγρή, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Προσθέτετε σε δέκα μπώλ ή ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο να δέσει, τουλάχιστον 2 ώρες.

Κροκάν αμυγδάλου

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο και ανάβετε το μάτι στο ψηλό για να καεί το βούτυρο κ να γίνει νουαζέτ, ανακατεύοντας συνέχεια. Φουσκώνει και φαίνεται μαύρο, αλλά έτσι πρέπει.

    Το αφήνετε να κρυώσει πριν βάλετε οτιδήποτε άλλο, γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί.

    Αφού κρυώσει βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό, το αλάτι την βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

    Προσθέτετε τα αμύγδαλα κ ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

  2. Απλώνετε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.

  3. Σε πάχος μισό εκατοστό.

  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου, κοιτάξτε το όμως γιατί το αν είναι αρκετά ψημένο για να γίνει τραγανό μόλις κρυώσει, πάει ανάλογα το πάχος της ζύμης.

  5. Το αφήνετε να κρυώσει πάνω στη λαδόκολλα. Τραγανίζει μόνο όταν είναι κρύο. Αν δεν σας τραγανίσει, απλά ξαναβάλετε το στο φούρνο. Κόβετε κομμάτια με το χέρι.

  6. Σερβίρετε την mousse με μερικά μούρα κ ένα κομμάτι κροκάν αμυγδάλου!
  7. Καλή απόλαυση!
  8. Μμμμ…

Notes

…Είνα δεκα οι μερίδες είπαμε, ε;

 

 

https://www.ketokitchenninja.com/mousse-au-chocolat-greek/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *