Αμυγδαλωτά από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!

Εύκολα, νόστιμα και γρήγορα μπισκοτάκια με μάρτζιπαν.

Συστατικά
  •     200 γρ. μαρζιπαν n Marzipanrohmasse ή αμυγδαλόπαστα
  •     80 γρ. ζαχαρη
  •     1 ασπράδι
  •     100 γρ.  αλεσμενα άσπρα αμυγδαλα
  •     Αμυγδαλα φίλε για το τύλιγμα
  •     Κουβερτουρα για γαρνίρισμα .
  •     Ζεστη μαρμελαδα βερύκοκο για το γλασάρισμα
Οδηγίες
  1. Χτυπαμε τα τέσσερα υλικά  μαζι στο μίξερ, ώστε να έχουμε ενα μειγμα.  Το μειγμα κολλαει παρά πολύ.
  2. Με ενα κουταλάκι παίρνουμε απο το μειγμα μια ποσότητητα,  το βαζουμε μεσα στην λεκανιτσα που έχουμε τα αμυγδαλα φίλε και το συμμαζεύουμε σε μισοφέγγαρο.
  3. Τα βαζουμε επανω σε λαμαρίνα με λαδοκολα και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους  160 βαθμούς για 25 λεπτα να έχουν παρει ενα χρυσάφι χρωμα.
  4. Μολις βγουν απο το φουρνο, τα αλείφουμε με ενα πινέλο με την μαρμελαδα.
  5. Λιώνουμε την κουβερτουρα και βουτάμε τις 2 άκρες τους,  αφηνουμε επανω στην λαδοκολα να στεγνώσουν.

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/amygdalota.html



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *