Ben’s cookies, από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Απίστευτα γευστικά ben cookies τόσο μαλακά κι αφράτα, με το συνδυασμό τζίντζερ – σοκολάτα να τα απογειώνει!

Προετοιμασία: 10 min

Χρόνος ψησίματος: 10 min

Μερίδες: 11

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να πετύχεις το απόλυτο αφράτο και μαλακό cookie αφού δεν έχει να κάνει μόνο με τις αναλογίες αλλά κυρίως με τη σωστή πρώτη ύλη. Σε αυτή τη συνταγή μου μπορώ να σας εγγυηθώ για το αποτέλεσμα αφού χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και φαρίν-απ @myloiagiougeorgiou

Απίστευτα γευστικά ben cookies τόσο μαλακά κι αφράτα, με το συνδυασμό τζίντζερ – σοκολάτα να τα απογειώνει!

Τι είναι όμως τα Ben’s Cookies;

Πριν πάμε όμως στη συνταγή για τα υπέροχα αυτά μαλακά cookies, θα σας πω τι είναι τα διάσημα “Ben’s Cookies”! Τα μαλακά και λαχταριστά “Ben’s Cookies” έχουν καταγωγή από την Οξφόρδη της Αγγλίας, όπου και εκεί δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα το 1983. Σύμφωνα με τους περισσότερους αυτό που ξεχωρίζει “Ben’s Cookies” από τα υπόλοιπα μαλακά μπισκότα είναι η εμπειρία του ότι σερβίρονται πάντα ζεστά!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ BEN’S COOKIES

Αυτά είναι τα απαραίτητα υλικά για να κάνεις τα πιο μαλακά και “υγρά” cookies!

  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200γρ. φαρίν-απ
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 170γρ. βούτυρο
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκος
  • 50γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50γρ. κουβερτούρα
  • 50γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1/2 κ.τ.γ. τζίντζερ σκόνη

Soft Cookies  – Η συνταγή

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ετοιμάσετε υπέροχα cookies με σοκολάτα και τζίντζερ! Μη ξεχνάτε πως τα “Ben’s Cookies” πρέπει να το σερβίρονται και να τρώγονται ζεστά!

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και το τζίντζερ και έπειτα τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρι.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες.
  4. Προσθέτετε τα αβγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο.
  5. Στο τέλος βάζετε το μίγμα των άλευρων και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη).
  6. Χωρίζετε την ζύμη σε 11 κομμάτια των 80gr.
  7. Σε ένα ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα και βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
  8. Κόβετε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζετε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργείτε μικρά cookies.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά.
  10. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μόλις τα φτιάξετε μια φορά τα “Ben’s Cookies”, σίγουρα θα θέλετε να πειραματιστείτε με τους απίθανους συνδυασμούς που μπορείτε να δημιουργήσετε! Καλή σας απόλαυση!

ben's cookies

https://petros-syrigos.com/bens-cookies-2/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *