Μπισκότα αμυγδάλου, από την Αργυρώ μας !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν δεν τα έχεις δοκιμάσει, είναι φανταστικά! Ιδανικά όχι μόνο για τον καφέ σου αλλά και για κέρασμα!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
      Επίπεδο Εύκολη
  • μερίδες 25

 

 

Υλικά

  • 240 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 150 γραμ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κρόκο μεγάλου αυγού
  • 300-330 γραμ. αλεύρι μαλακό (ή γ.ο.χ.)
  • 2 δάκρυα μαστίχας (σπασμένα σε σκόνη)
  • 2 σταγόνες πικραμύγδαλο (ή 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 100 γραμ. φιλέ αμυγδάλου

 

Δείτε το video : https://youtu.be/GXpAmQP5zUw

Για τα μπισκότα αμυγδάλου

Eίναι σημαντικό για τα μπισκότα να έχουμε τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατάμε δύο κουταλιές φιλέ αμυγδάλου για το τελείωμα.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το χτυπάμε 2΄ με το μίξερ χειρός να αφρατέψει.

Προσθέτουμε την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι η ζάχαρη και το βούτυρο να γίνουν κρέμα και να λιώσει κάθε κόκκος ζάχαρης.

Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη μαστίχα και ό,τι βάλουμε για να αρωματίσουμε τα μπισκότα.

Χτυπάμε μέχρι να χαθεί ο κρόκος και να έχουμε μια κρέμα βουτύρου.

Θρυμματίζουμε με τα δάκτυλα τα αμύγδαλα για τα μπισκότα αμυγδάλου.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέστε λίγο αλεύρι ώστε να μοιάζει σαν πλαστελίνη.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπισκότα στρογγυλά και πλακέ.

Αφού τα πλάσουμε όλα, τα βουτάμε στο ασπράδι και αμέσως στο αμύγδαλο φιλέ να καλυφθούν.

Αραδιάζουμε τα μπισκότα αμυγδάλου σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να έχουν κενό μεταξύ τους.

Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, για περίπου 30΄ μέχρι να ροδίσουν καλά ολόγυρα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.

Το ασπράδι και το φιλέ αμυγδάλου στην επικάλυψη είναι προαιρετικά. Μπορείτε δηλαδή και να τα παραλείψετε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mpiskota-amygdalou/?fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *