Μπισκότα με κολοκύθα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!







Ποσότητα
20 τεμάχια
Συστατικά
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
¼ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο
250 γρ. κολοκύθα ψητή πουρέ (Δείτε την συνταγή)
80 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
60 ml σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
30 γρ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.σ. ταχίνι
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
Οδηγίες
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά.
2.Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη σόδα.
3.Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός ή φουέ χτυπάμε την κολοκύθα, το βούτυρο, το σιρόπι, το ταχίνι και τη ζάχαρη.
4.Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με τα στερεά και ανακατεύουμε ώστε μόλις να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι να πάνε παντού.
5.Παίρνουμε ποσότητα περίπου ίση με μια κ.σ. και τοποθετούμε στο χαρτί ψησίματος αφήνοντας περίπου 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
6.Με βρεγμένα δάχτυλα αν θέλουμε τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και πιέζουμε ελαφρά.
7.Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα στις άκρες.
8.Αφήνουμε στο ταψί για λίγα λεπτά να κρυώσουν και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα κατά προτίμηση για να κρυώσουν τελείως.
Μερίδες : 20
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ: Shortbread μπισκότα βουτύρου μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ , από το adaywithoutgluten.com!
Μπισκότα βρώμης με κομμάτια σοκολάτας, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"...
Σοκολατένια Biscotti με φουντούκια, από το thegreenmixer.com!
Μπισκότα βρώμης(Video), από το "Διατροφική Αγωγή - Τσιούδας Αθανάσιος"!
Πανεύκολα, εκπληκτικά μπισκότα βουτύρου μόνο με 3 υλικά και chunk σοκολάτας, από την Ρένα Κώστογλου ...
Μαλακά «μπισκοτάκια» βρώμης χωρίς ψήσιμο σε 5', από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση