Μπισκότα με κολοκύθα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συστατικά

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

  • ¼ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη

  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. σόδα

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο

  • 250 γρ. κολοκύθα ψητή πουρέ  (Δείτε την συνταγή)

  • 80 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο

  • 60 ml σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου

  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας

  • 1 κ.σ. ταχίνι

  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ

Οδηγίες

  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά.

  • 2.Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη σόδα.

  • 3.Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός ή φουέ χτυπάμε την κολοκύθα, το βούτυρο, το σιρόπι, το ταχίνι και τη ζάχαρη.

  • 4.Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με τα στερεά και ανακατεύουμε ώστε μόλις να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι να πάνε παντού.

  • 5.Παίρνουμε ποσότητα περίπου ίση με μια κ.σ. και τοποθετούμε στο χαρτί ψησίματος αφήνοντας περίπου 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

  • 6.Με βρεγμένα δάχτυλα αν θέλουμε τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και πιέζουμε ελαφρά.

  • 7.Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα στις άκρες.

  • 8.Αφήνουμε στο ταψί για λίγα λεπτά να κρυώσουν και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα κατά προτίμηση για να κρυώσουν τελείως.

 

Σχετικά με το Σεφ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μάγδα Γοδόση

Μάγδα Γοδόση

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο χώρο των υπολογιστών και του marketing αλλά την κέρδισαν η γαστρονομία και η υγιεινή διατροφή. Ξεκίνησε την νέα της πορεία ως μαγείρισσα στην …

Περισσότερα για τον σεφ…

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *